Zo ga je goed voorbereid op kampeervakantie

Ben jij van plan om komend jaar te gaan kamperen? Zo’n outdoor vakantie is natuurlijk hartstikke tof, maar er komt vaak ook een hoop regelwerk bij kijken. Zo is de tijd alweer in aantocht om een plekje op een populaire camping te bemachtigen. In dit artikel lees je hoe je je het beste voor kunt bereiden op een kampeervakantie. Voorpret is de leukste pret, toch?

1.   Campingplek

Het kampeerseizoen lijkt wellicht nog ver weg, de tijd om een plekje op een populaire camping te bemachtigen is al in aantocht. Wat een populaire camping is? Als je opzoek bent naar een grote camping, in een welbezocht vakantiegebied, die ook nog eens kindvriendelijk is én een zwembad heeft, dan valt jouw camping ongetwijfeld onder ‘populair’.

Wil jij liever op de bonnefooi? Besef je dan dat het in het hoogseizoen goed zou kunnen dat veel campings vol zitten. Neem een campinggids mee of zoek van tevoren online campings in jouw vakantiegebied op. Je kunt dan simpelweg kort van tevoren bellen of e-mailen om te checken of er nog een plekje voor je vrij is.

2.   Kampeeruitrusting

Met welk kampeermiddel je ook op reis gaat; controleer van tevoren zorgvuldig of alles naar behoren functioneert, heel en compleet is. Het beste doe je dit door het kampeermiddel voor vertrek een keer volledig uit te zetten, in de tuin of een veldje in de buurt. Zo verzeker je je ervan dat je genoeg haringen meeneemt voor je koepeltentje en er geen schimmel is ontstaan in de voortent voor caravans.

Je kampeeruitrusting bestaat natuurlijk niet enkel uit het kampeermiddel zelf. Controleer dus ook of het campingservies nog compleet is, de batterijen in de zaklamp zijn vernieuwd en je luchtbed niet lek is.

3.   Verzekeringen

Zorg er bovendien voor dat je jezelf en je spullen goed verzekert als je op reis gaat. Dit scheelt een hoop kopzorgen als er iets misgaat. Vraag aan je ziektekostenverzekering hoe je in het buitenland verzekerd bent, sluit indien nodig een reisverzekering af en verzeker je kampeerspullen tegen diefstal. Ben je lid van de Wegenwacht? Check dan ook hoe dat zit in het buitenland.