Werken in het buiten: de voordelen

Nieuwe mensen leren kennen, een nieuwe cultuur, lekker weer of gewoon even in een ander land: met een baan in het buiteland maak je het mee. 50 jaar geleden was het werken in het buitenland nog niet zo populair en normaal, tegenwoordig wel. Ook jij kan het avontuur aangaan en genieten van de vele voordelen die een baan in het buitenland met zich meebrengt. Hieronder staan een paar van deze voordelen beschreven.

Jezelf leren kennen

Allereerst is een baan in het buitenland een mooie uitdaging voor jezelf. Je leert tijdens deze periode bijvoorbeeld omgaan met dingen die in Nederland niet zo snel zouden gebeuren. Daarnaast is het goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Een stap zetten naar een ander land vraagt veel lef, flexibiliteit en je moet uit je comfortzone stappen. Op sociaal gebied moet je gaan netwerken om mensen te leren kennen. Op werkgebied moet je je plek vinden en zorgen dat je je collega’s en werkgever tevredenstelt.

Nieuwe cultuur

Naast dat je je zelf leert kennen, ga je de cultuur van een ander land leren kennen. Dat kunnen grote, maar ook kleine zaken zijn. Het is wel handig om rekening te houden met cultuurverschillen, zodat je niet voor een verrassing komt te staan. Lees je dus goed in voordat je in het nieuwe land gaat wonen. Er kan een cultuurverschil zijn in geloof, feestdagen, eettijden en andere normen of waarden.

Netwerk verbreden

Als je op een plek gaat wonen wat nieuw voor je is, leer je ook nieuwe mensen kennen. Dit kan zijn op het werk of in je woonomgeving. Misschien heb je wel een hele fijne collega, of juist een goede buur. Als je deze mensen leert kennen, zorgt het voor het vergroten van je netwerk. Het bedrijf leert jou ook goed kennen, waardoor je bij hen in beeld bent en blijft. De werkervaring die je op doet bij een bedrijf in het buitenland staat erg goed op je CV.

De eerste stap

Om een buitenlands avontuur aan te gaan, is het allereerst belangrijk om te zorgen dat je zeker bent van je avontuur. Het is belangrijk om te zorgen dat je straks met plezier op een nieuwe plek werkt. Als je zeker weet dat je wil gaan werken in het buitenland, kan je actie ondernemen en beginnen met het plannen van je avontuur. Een ding is zeker: het is een enorme ervaring op zowel werkgebied als sociaal gebied.