Wandelen op Madeira

Wandelen op Madeira voor een onvergetelijk avontuur

Een wandelvakantie Madeira is een werkelijk unieke ervaring. De vulkanische oorsprong van het eiland geeft aanleiding tot diepe kloven en torenhoge pieken, die zelfs voor de meest ervaren wandelaars een uitdaging vormen. Met een mild klimaat dat constant koel blijft tussen de 16 en 22 graden Celsius, is Madeira het hele jaar door een bestemming voor liefhebbers van het buitenleven. Met zijn weelderige bossen en bergen biedt het eiland volop gelegenheid om de natuur te verkennen en te waarderen. En met een kustlijn die voornamelijk uit steile kliffen bestaat, mist Madeira het massatoerisme van de stranden, waardoor je van rustige wandelingen Madeira kunt genieten.

Portugese archipel

Madeira is een Portugese archipel voor de kust van Afrika, bekend om zijn bergachtige landschappen, vulkanische stranden en het hele jaar door bloemen. Het eiland is ook een populaire bestemming om te wandelen Madeira en heeft vele paden om te verkennen.

Hoe kom je op Madeira en waar kun je verblijven?

Er zijn twee luchthavens op Madeira - Funchal Airport (de belangrijkste luchthaven) en Porto Santo Airport. Funchal Airport ontvangt rechtstreekse vluchten uit Lissabon, Porto, Faro en Spaanse eilanden als Tenerife. Vanaf het vliegveld is het 30 minuten rijden naar het centrum van Funchal. Er zijn veel hotels en Airbnb's beschikbaar in Funchal en op het hele eiland Madeira.

Waarom is Levada do Canical de populairste route?

Levada do Canical is het populairste pad op Madeira omdat het een prachtig uitzicht biedt op de bergen en de kustlijn van het eiland. Het pad is goed gemarkeerd en relatief gemakkelijk te volgen. Het is ook een van de kortere Levada wandelingen met een lengte van slechts 8 km.

Wat te eten en te drinken tijdens wandelingen Madeira?

Tijdens het wandelen op Madeira is het belangrijk om gehydrateerd te blijven. Neem voldoende water mee en wat snacks zoals fruit of energierepen. Voor een uitgebreidere maaltijd stop je bij een van de restaurants langs de levadas voor een traditioneel gerecht als caldeirada (een visstoofpotje) of espetada (vleesspiesjes). Geniet na je wandeling van een verfrissend glas madeiran wijn of sidecar (een cocktail gemaakt met rum, citroensap en suiker).

Weersomstandigheden en klimaat

Het weer en klimaat op Madeira is het hele jaar door mild, met gemiddelde temperaturen tussen 18-25°C. De beste tijd om te gaan wandelen is echter van oktober tot april, wanneer er minder regen valt. In deze maanden kun je 6-8 uur zon per dag verwachten.

Tips voor wandelen Madeira:

1) Pak voldoende water en snacks in voor je wandeling Madeira

2) Draag comfortabele schoenen

3) Begin je wandeling vroeg op de dag om drukte te vermijden

4) Volg de gemarkeerde paden en houd je indien mogelijk aan groepswandelingen

5) Vergeet niet te genieten van het heerlijke eten en drinken terwijl je hier bent!


Bron: Bestereistijd.nl