Voorbeeld programma Tour Nepal

Veel reisorganisaties bieden reizen aan naar Nepal die regelmatig actief van aard zijn. Ze kunnen veel wandelingen bevatten en je gaat veel mooie plekken bezoeken. Nepal is immers een prachtig land in Azië met veel bijzondere plekken en is gelegen in het bekende Himalaya gebergte tussen India en China. Hieronder vind je een voorbeeld hoe een tour door Nepal er uit kan zien. 

Dag 1 Zaterdagavond, vertrek van af Schiphol

Dag 2 Zondagmiddag aankomst op Kathmandu Airport. Transport naar Hotel Moonlight. s’Middags kennismaken met de wijk Thamel. De dag wordt afgesloten met een traditioneel Nepalees dinee, dat wordt opgeluisterd met een optreden van een Nepalese dansgroep.

Mnd. Dag 3 We brengen een bezoek aan DurbarSquere, gaan vervolgens naar Swayambunath de Apentempel en brengen ten slotte een bezoek aan de Koningsstad Patan.

Dnd. Dag 4 Vanmorgen brengen we een bezoek aan Pasupatinath, een belangrijk tempelcomplex en pelgrimsoord voor Hindu’s. Je zult er o.a. getuige zijn van de dodenverbrandingen aan de Bagmatirivier. We lunchen bij de Tibetaan en brengen daar na een bezoek aan Bodnath, de grootste stupa ter wereld.

Wnsd. Dag 5 Gaan we op reis naar Bhaktapur, naar mijn mening de meest indrukwekkende van de vier koningssteden, werelderfgoed! Na de lunch vertrekken we naar Dhulikel waar we verblijven in het prachtige High View Resort van Mr. Keshav. Voor de liefhebbers organiseer ik een wandeling in de omgeving van circa anderhalf uur.

Dnd. Dag 6 Vanmorgen rijden we de bergen in en brengen we een bezoek aan Het indrukwekkende Namubudha een enorm Boedistisch tempelcomplex. Met een beetje geluk ervaren we het reciteren en musiceren van zo’n tweehonderd monniken in de prachtige Gompa.Het zal zeker niet nalaten grote indruk op u te maken. Vervolgens dalen we de berg weer af en brengen we een bezoek aan Panautiwaar we foto’s maken van de tempel en een bezoekje brengen aan het naast gelegen museum. Daar na rijden we terug naar Dhulikel Waar we onze bagage ophalen en vervolgens rijden we naar het GokarnaNorling Resort. Een prachtig hotel met zwembad en uitzicht op de golfbaan van de Kathmanduvallei.

Vrijdag Dag 7 Na het ontbijt vertrekken we naar Daman waar we verblijven in het Daman MountainVieuw Hotel. Het resterende deel van de dag kun je naar eigen inzicht besteden.

Zat. Dag 8 Na het ontbijt vertrekken we naar het Chitwan National Parc Waar we verblijven in een van de fraaie resorts.

Zondag en maandag, Dag 9 en 10. Verblijven we in het ChitwanNat.Parc. We maken er een aantal excursies zoals een jungletocht op de rug van een olifant, een kano tocht op de rivier waar we grote krokodillen spotten, een wandeling door de jungle, een bezoek aan de olifantenstallen en zo mogelijk een excursie naar Bharatpur en Narajanghat.

Dnsd. Dag 11 We maken vandaag een prachtige rit naar Pokhara waar we verblijven in Hotel Bougainevilea.

Wnsd. Dag 12 Maken we een sightseeing tour in Pokhara en vertrekken vermoedelijk na de lunch naar Sarangkot. Dit hooggelegen plaatsje ligt enkele kilometers van Pokhara en bied een ongekend uitzicht op de mountains van de Himalaya range, de Anna Purna’s, de Machapuchare en de Dhalaguiri liggen er onder hand bereik.

Dond. Dag 14 Vandaag een lange en vermoeiende reis naar Kathmandu waar we naar alle waarschijnlijkheid niet voor zes uur arriveren.

Vrijdag Dag 15 Een earleymorningmountain flight aroundMountEverest. Daar na geniet je van een rustdag of ga je lekker shoppen in Thamel of elders in de stad.

Zat. Dag 16 Ontbijt in de Pompernickel, vervolgens brengen we een bezoek aan twee authentieke Newar dorpjes Bungamati en Khokana. Slotdinee bij de Koreaan, genieten dus!

Zondag Dag 17 Ons laatste ontbijt in de Pompernickel, inpakken en om 10.30 uur transport naar Kathmandu Airport.

Maandag Dag 18 landen we circa 06.35u. op Schiphol