Vinyasa yoga oefeningen voor op reis

Op reis zijn kan spannend en avontuurlijk zijn, maar het kan ook stressvol zijn voor ons lichaam en onze geest. Vinyasa yoga biedt een geweldige manier om te ontspannen, je energie te vernieuwen en je lichaam soepel te houden, zelfs als je onderweg bent. In dit artikel delen we enkele Vinyasa yoga-oefeningen die je gemakkelijk kunt doen tijdens het reizen.

1. Zonnegroet (Surya Namaskar)

De Zonnegroet is een dynamische reeks houdingen die je hele lichaam opwarmt en energie geeft. Het helpt ook om de geest te kalmeren en je focus te verbeteren. Begin staand met je voeten samen. Adem in en strek je armen omhoog, kijk naar je handen. Adem uit en buig naar voren, breng je handen naar de grond. Stap naar achteren in een plankhouding en laat je lichaam zakken naar de grond terwijl je inademt. Strek je armen en kijk omhoog in de Cobra houding. Duw jezelf omhoog in de Neerwaartse Hond houding terwijl je uitademt. Stap met je voeten naar voren, kom omhoog met een rechte rug en strek je armen boven je hoofd. Breng je handen terug naar je hart terwijl je uitademt. Herhaal deze reeks enkele keren.

2. Staande vooroverbuiging (Uttanasana)

De staande vooroverbuiging is een geweldige oefening om spanning in de rug en hamstrings te verminderen. Sta rechtop met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Adem in en breng je armen omhoog. Adem uit en buig langzaam naar voren vanuit je heupen, terwijl je je handen naar de grond laat zakken. Laat je hoofd en nek ontspannen. Blijf enkele ademhalingen in deze positie en voel de stretch in je rug en achterkant van je benen.

3. Krijgerhouding (Virabhadrasana)

De Krijgerhouding helpt om kracht en stabiliteit op te bouwen en tegelijkertijd de heupen en benen te stretchen. Begin in een staande positie met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Stap met je linkerbeen naar achteren en buig je rechterknie, zodat je in een lungehouding staat. Strek je armen zijwaarts uit op schouderhoogte. Kijk naar voren en adem rustig in en uit terwijl je deze positie vasthoudt. Herhaal aan de andere kant.

4. Kat-Koe houding (Marjaryasana-Bitilasana)

De Kat-Koe houding helpt om de wervelkolom los te maken en spanning in de rug te verminderen. Begin op handen en knieën met je handen onder je schouders en je knieën onder je heupen. Adem in en laat je buik zakken terwijl je je hoofd en stuitje omhoog brengt (Koe-houding). Adem uit en ronddraai je rug omhoog terwijl je je kin naar je borst brengt (Kat-houding). Ga rustig door met deze beweging en synchroniseer het met je ademhaling.

Conclusie

Vinyasa yoga-oefeningen kunnen een geweldige aanvulling zijn op je reisroutine. Ze helpen je lichaam en geest te ontspannen, je energie te vernieuwen en je flexibiliteit te behouden, zelfs als je onderweg bent. Neem een paar minuten de tijd om deze oefeningen te doen en je zult merken dat je je meer gegrond en verfrist voelt tijdens je reis. Je kunt ook video's bekijken op SEEK, het online platform voor yoga, meditatie en meer.