Vakantie vieren in Zuid Europa; de 4 populairste bestemmingen

Uitkijkend over de azuurblauwe zee en met een lekker drankje in je hand sluit je de dag af. De komende week ga je lokale marktjes bezoeken, dagenlang luieren aan het strand en met een excursie het binnenland verkennen. Een vakantie in Zuid Europa is puur genieten! De bourgondische levensstijl, de aangename tempraturen en de prachtige kustlijnen: in het zuiden van Europa is het voor iedere toerist goed vertoeven. Heb jij nog geen keuze kunnen maken tussen één de zuid Europese vakantiebestemmingen? Dit zijn de vier populairste bestemmingen.

 1. Côte d’Azur, Frankrijk

Frankrijk is door haar veelzijdigheid met recht een populaire vakantiebestemming. Van het drukke Parijse stadsleven tot de rust in de Dordogne: Frankrijk heeft een passende bestemming voor ieder type reiziger. Wie dol is op luxe, stranden en zon zal bijvoorbeeld dol zijn op de Côte d’Azur. Dit zuidelijk gelegen stukje Frankrijk is beroemd vanwege haar indrukwekkende kustlijnen en chique steden. Niet alleen in de zomer, maar ook in het voor- en najaar, kun je hier genieten van prachtig weer. Bovendien ben je er al in twee uur vliegen!  

2. Kefalonia, Griekenland

Griekenland is een heel populaire vakantiebestemming. Jaarlijks kiezen vele Nederlandse toeristen dan ook voor een All inclusive Griekenland. Een eiland dat erg in opkomst is, is het prachtige Kefalonia. Gelegen in de Ionische zee steelt ze vele harten dankzij haar helderblauwe zee en gezellige dorpjes. Geniet van de rijke historie, de gezellige haventjes en de prachtige natuur tijdens een vakantie naar dit Griekse eiland. Ga snorkelen in het turquoiseblauwe zeewater en bezoek de dorpjes Fiskardo en Assos: je zult ongetwijfeld genieten van deze reis! 

3. Sardinië, Italië

De derde populaire Zuid Europese vakantiebestemming in dit rijtje is het prachtige eiland Sardinië. Dit Italiaanse eiland is zeer geliefd bij toeristen dankzij haar tropische karakter. Hier vind je vele hagelwitte stranden en prachtige baaitjes met helderblauw zeewater. Het vlakbij het Franse Corsica gelegen eiland, is echt een paradijs voor wie houdt van zon, zee en strand. Ook de vele dorpjes en bezienswaardigheden zijn echter het bezoeken waard. Sardinië is zowel eigendom geweest van de Romeinen, als van de Spanjaarden en Arabieren. Dit zie je duidelijk terug in de vele karakteristieke dorpjes dat het eiland rijk is. 

4. Algarve, Portugal

We zijn weer op het vasteland aangekomen, namelijk in de Algarve (Portugal). Deze prachtige regio mag niet ontbreken tussen de vier populairste vakantiebestemmingen in Zuid Europa. Of je nu dol bent op surfen, terrasjes, rotsformaties of urenlang luieren op het strand: in de Algarve zit je goed! Kies zelf of je de rust op zoekt en geniet van het echte Portugese leven of dat je liever neerstrijkt in een drukke badplaats.