Uitgekeken op Frankrijk? Op wandeltocht in de Ardennen

Ondanks dat ik zeer veel houd van Frankrijk als vakantiebestemming kan het zomaar eens gebeuren dat je uitgekeken raakt op Frankrijk. Verandering van spijs doet eten toch? Enfin, wat is nu dichtbij Frankrijk en Nederland, mooi, maar toch ook een beetje anders? De Ardennen natuurlijk! Om die reden zijn wij afgelopen zomer op wandeltocht geweest in de Ardennen.

Zoals bekend wellicht is de voertaal in dit gebied Frans, dus die Franse taal vaardigheden komen ook hier weer uitermate goed van pas. Persoonlijk ben ik vooral weg van het eten in deze streek, lekker bourgondisch zullen we maar zeggen. De biertjes zijn ook een dik pluspunt. En toegegeven bier doen de Belgen nu eenmaal veel beter dan de Fransen dus dit is ook voor mij een van de redenen om eens een keertje af te wijken van het gebruikelijke plan om de vakantie te spenderen in Frankrijk.

Tip: https://campingardennen.nl/glamping-belgische-ardennen/

Enfin, naast het lekkere eten en drinken komen we natuurlijk voornamelijk voor de natuur. Via deze website hadden wij een wandel arrangement geboekt. Zogezegd zo gedaan, het enige dat wij nog maar hoefden te doen is opdagen en meelopen. Leuk gezelschap was het, de begeleiders waren leuke mensen en ook vrienden gemaakt met de andere deelnemers. We hebben mooie natuur gezien en Marja heeft zelfs een hert gespot! De Ardennen zitten natuurlijk vol met flora en fauna nog een reden om dit gebied eens te bezoeken.

Uitgelicht: https://campingardennen.nl/accommodaties/safaritenten/

Gouden tip is om de juiste camping te boeken. Doe vooraf je onderzoek via platformen zoals Zoover en Google om beoordelingen te lezen van voorgaande gasten. De positieve ervaringen van honderden personen die ons waren voorgegaan overtuigden ons om Barvaux te kiezen. We verbleven in een zeer luxe comfortabele stacaravan. De faciliteiten waren brandschoon en in vrijwel nieuwstaat. Kortom, een prima camping, maar dat hadden we al vernomen nogmaals van voorgaande gasten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.