Tips voor je volgende vakantie naar Jordanie

Jordanië is een van de mooiste landen die er is. Het land wordt vaak vergeten door mensen die een vakantie boeken, maar dat is echt ontzettend zonde. Het is namelijk een land wat uitermate geschikt is voor een mooie reis. We gaan je dan ook een aantal tips geven voor je volgende vakantie naar Jordanië.

Een rondreis door Jordanië

Een rondreis Jordanië is een ontzettend leuke manier om het land te leren kennen. Er is ontzettend veel te doen dus je zult ook zeker meer willen zien dan alleen een plek. Met een rondreis kun je dan ook veel meer van het land bekennen. Jordanië staat bekend om zijn rijke cultuur, gastvrijheid en het groot aantal bezienswaardigheden. De hoofdstad van Jordanië is Amman. Dit is de beste plek om een rondreis door het land te beginnen en heeft daarnaast ook een hele hoop bezienswaardigheden. De ruïnes van de citadel van Amman zijn bijvoorbeeld onmisbaar voor de cultuursnuivers onder ons en daarnaast is de hand van Hercules is een must-see. Vervolgens kun je in de verschillende restaurants heerlijk lokaal eten en kennis maken met de lokale inwoners. Vanuit Amman kun je vervolgens een aantal verschillende opties kiezen.

Een van de zeven wereldwonderen


In Jordanië vind je namelijk een van de meest bekende bezienswaardigheden: de rots woningen in Petra. Iedereen heeft wel eens een foto van deze prachtige plek gezien, maar wanneer je het in het echt ziet, valt je mond open van verbazing. Petra is zelfs een van de grootste redenen waarom mensen naar Jordanië komen. Al Khazneh is de grootste van deze rots woningen en degene die je waarschijnlijk herkent van foto's. Toch is Petra zeker niet het enige wat verder in Jordanië te vinden is. Een andere bekende plek is namelijk de Dode Zee. De Dode Zee is eigenlijk een meer en wel een meer wat het meeste zoute meer is van de wereld. Dit zorgt ervoor dat je drijft wanneer je het water in gaat. Het geeft echt een heel bijzonder gevoel om zo te drijven in dit zoute meer. Daarnaast is het heel goed voor je huid om een bezoekje te brengen aan de Dode Zee.

De Woestijnen van Jordanië


Naast de Dode zee vindt je in Jordanië ook de Rode zee in het zuiden van het land. In de buurt van de Rode zee bevindt zich de Wadi Rum woestijn. Deze woestijn is een ideale plek om samen met een gids en een auto een tocht door de woestijn te maken. Het is daarnaast zelfs mogelijk om in een tent te overnachten in de woestijn. Hiermee maak je de ervaring natuurlijk helemaal compleet. Wanneer je dan toch in de buurt bent, kun je bij de Rode zee zelf ook nog van alles beleven. Zo kun je prachtig snorkelen of duiken en natuurlijk heerlijk bijkomen aan het einde van een lange rondreis door Jordanië net voor je weer terug vliegt naar het land van herkomst.