Tips voor een onvergetelijke vakantie naar Curacao

Duizenden kilometers verderop vind je een prachtige, tropische plek die onderdeel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden: het eiland Curacao. Curaçao is gelegen in het Caribisch gebied vlakbij Aruba en Bonaire. Deze drie eilanden worden dan ook wel de ABC-eilanden genoemd. Per vliegtuig vanaf Schiphol sta je in ongeveer negen uur op dit adembenemende eiland. Overweeg jij een vakantie naar Curacao of heb je de reis al geboekt? Lees dan zeker verder. Wij delen namelijk onze tips voor een onvergetelijke vakantie naar Curacao.

Het allerbelangrijkste: de voorbereiding

Droom jij al van een vakantie naar de mooie, witte stranden van dit eiland? Dat begrijpen we goed. Toch zijn er een aantal zaken die je voor vertrek moet regelen. Als je namelijk graag veel wilt zien van het eiland, dan raden wij je aan om een auto te huren. Het openbaar vervoer op het eiland is minimaal. Daarnaast zijn er genoeg mogelijkheden om een auto te huren. Ook is het verstandig om een goede verzekering hierbij af te sluiten. Daarentegen zijn er genoeg zaken waar je niét naar hoeft om te kijken, zoals communiceren en betalen. In Curaçao praat vrijwel iedereen Nederlands. Dit is één van de officiële voertalen van het eiland. De tweede officiële voertaal die gesproken wordt is Papiaments. Daarnaast spreken er ook veel mensen Engels en Spaans. Verder kun je bijna overal met je Nederlandse bankpas betalen. Maar het is natuurlijk altijd handig om een klein bedrag op zak te hebben. De munteenheid waar je hier mee kunt betalen is de Antilliaanse gulden (ANG of NAF).

De 4 allerleukste en mooiste activiteiten

Of je nu één of twee weken op het eiland verblijft, op Curaçao is er geen tijd om je te vervelen. Er zijn vele activiteiten die je kunt doen op het eiland. Wij nemen een aantal van onze favorieten met jou door.

Beklim de Christoffelberg

De Christoffelberg is één van de mooiste en tevens het hoogste punt van Curaçao. De Christoffelberg is 375 meter hoog en de wandeling naar boven duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Eenmaal aan de top kun je genieten van een 360 graden uitzicht over het hele uitzicht. Ga vroeg in de ochtend, zodat je de extreme hitte voor bent. Een echte must-do!

Klein Curacao trip

De meeste mensen denken dat Curaçao één eiland is, maar in werkelijkheid bestaat het uit twee eilanden. Ver weg van de drukte van Groot Curacao heb je namelijk nog een klein eilandje genaamd Klein Curacao. Dit is een klein, onbewoond eiland met witte zandstranden, kristalhelder water en een prachtig koraalrif. Het eilandje ligt zo’n 25 kilometer van Groot Curaçao en is alleen te bereiken per boot. Er zijn diverse aanbieders die een Klein Curacao trip aanbieden.

Verken Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao. Je vindt hier veel gebouwen met de typische Hollandse architectuur. Het enige verschil is dat ze hier een vrolijke kleur hebben. Dwaal heerlijk door de kleurrijke wijken Otrobanda en Pietermaal terwijl je allemaal bekende hotspots en leuke foto locaties bezoekt. Vergeet ook zeker niet naar de Handelskade te lopen via de Koningin Emmaburg die beter bekend staat als de pontjesbrug.

De mooiste stranden van Curacao

Als je houdt van hagelwitte stranden en felblauw water, dan zal het eiland je niet teleurstellen. Curaçao heeft 37 stranden om uit te kiezen, dus genoeg mogelijkheden. Sommige stranden zijn gratis te betreden, sommige vragen een paar euro entree. Onze vijf favoriete stranden zijn erg druk, maar zeker een bezoekje waard.

· Bon Bini Beach (entree)

· Playa Porto Mari (entree)

· Playa Lagun (gratis)

· Grote knip (gratis)

· Kleine knip (gratis)

Hopelijk ben jij net zo enthousiast geworden als ons voor een onvergetelijke reis naar Curaçao. Kun je nog een aantal tips gebruiken betreft het inpakken van jouw koffer? Lees dan onze blog over hoe jij je goed voorbereid op vakantie kunt gaan. Meer zin in een vakantie in eigen land? Bekijk dan onze blog over een goed verzorgd en gezellig dagje in Volendam.