Spectaculaire bucketlist bestemmingen

Wie heeft hem niet; een lange bucketlist die je steeds verder uitbreid? Wij spitsen hem even toe aan reizen, zonnige vakantiebestemmingen, maar vooral bestemmingen die te mooi zijn om er niet heen te gaan. En eigenlijk ook te mooi om er maar één keer een trip naartoe te maken. We hebben het dan over bijvoorbeeld het uiterste punten van West-Canada, plekken in de noordelijkste zeeën, misschien wel een Pool en denk eens aan afgelegen pekken in Afrika. Plekken waar je niet zo snel heen zou gaan en juist daarom staan die plekken op jouw bucketlist!

Spitsbergen, de witte wildernis

We hoeven jou niet te vertellen dat Spitzbergen een van de echte plekken is waar de wildernis nog te vinden is. Zo afgelegen en zo’n barre omstandigheden dat het een ideale bestemming is voor avonturiers die aan hun bucketlist werken. Wil jij een keer naar Spitsbergen reizen? Houd er dan rekening mee dat het niet zo eenvoudig is. Zonder organisatie is een tripje enorm lastig realiseerbaar. Check even welke wensen je hebt en zoek een trip op maat. Houd je niet van kou? Overweeg dan om Spitsbergen van je bucketlist te halen!

Reizen naar zulke gebieden kan trouwens ook best prijzig zijn. Even sparen dus. Maar bedenk ook waarom he deze trip wilt. Hij staat niet voor niets op je bucketlist. Daarnaast is duidelijk hoe ongelooflijk prachtig de zeeën daar zijn, en het wildlife en de uitgestrekte ijsvlaktes en immens collosale gletsjers.

Andere bucketlist bestemmingen

Als we het hebben over puur backpacken hebben we vooral veel ervaring met Australië, Nieuw Zeeland, heel Azië, Zuid-Amerikaanse landen en Europa. Hier zijn zeker veel prachtige plekken te vinden die de moeite waard zijn om een plek op jouw bucketlist te krijgen. Als je wil kun je op elke backpack-locatie wel op zoek naar de uitdagende plekken die niet elke doorsnee reiziger zal bezoeken. Als je wel lef hebt en niet vies bent van, ongedierte, extreme kou of warmte of misschien zelf gevaarlijke gebieden, trek er op uit en laat je niet tegenhouden hetgeen op je pad komt. Stap eens uit je comfortzone en ga eens naar Madagaskar, Zambia, de Seychellen of andere Zuid-Oost Afrikaanse landen. In Tanzania reizen is trouwens ook erg aan te raden. Het iss een perfecte combinatie van koele hooglanden, exotische eilanden en het is natuurlijk het land van de beroemde Kilimanjaro.