Outdoor activiteiten in Marokko

Marokko is een paradijselijke en veelzijdige vakantiebestemming. Je kan er de lokale cultuur opsnuiven, je kan op het strand genieten van het prachtige weer en je kan er ook actief aan de slag gaan. Heb jij nood aan een stevige dosis adrenaline of hou je het liever rustig? Het kan allemaal in Marokko.

Wandelen en backpacken in het Atlasgebergte

Heb je genoeg van de drukke medina's en wil je even de natuur in duiken? Dan is het Atlasgebergte een goede keus. Je hebt de keuze uit verschillende wandelroutes en hikes die je elk naar een prachtig stuk ongerepte natuur voeren. Onder andere een trektocht door het Rifgebergte en een bezoekje aan het nationaal park Tazekka met de grotten van Gouffre de Friouato zijn absolute aanraders.

Kamelentocht door de Sahara Desert

Marokko - Kamelentocht woestijnjpg
Als je Marokko zegt, denk je direct aan de woestijn en kamelen. Een tocht door de woestijn op de rug van een kameel mag je dan ook niet overslaan tijdens een vakantie in Marokko. Combineer de tocht met een overnachting in een berbertent. Samen met de berbers geniet je van een tajine rond een kampvuur, waarna je je dorst kan laven met muntthee. Je slaapt onder de sterren en ziet de zon opkomen over de duinen. Een ervaring om nooit te vergeten.

Quadbiken

Vind je een kameel niet snel genoeg gaan? Kies dan voor een quad bike. Rijdend door de afgelegen berberdorpen en palmbossen geniet je van de ruige landschappen en het avontuur op een quad. Een bezoek aan een lokaal gezin voor thee en snacks is in vele arrangementen inbegrepen. Zo leer je Marokko ook eens op een andere manier kennen.

Boottocht

Tijdens een boottocht van een paar uur ontsnap je aan de drukte van de grote steden en kom je helemaal tot rust. Leer vissen op open zee, neem een duik in het turquoise water van de Atlantische oceaan en geniet van een heerlijke, versbereide lunch met al het lekkers dat de zee te bieden heeft. Perfect om even te ontspannen en alle indrukken van dit prachtige land te verwerken.

Golf

Je denkt misschien niet direct aan golf als je aan Marokko denkt maar de sport is er de laatste jaren helemaal in opmars. De golfbaan van Tanger was de eerste golfbaan in Marokko en sinds zijn opening in 1914 zijn er in Marokko nog meer dan 20 andere banen geopend. Keuze genoeg dus als je eens een balletje wil slaan.