Op vakantie met de boot: inspiratie en tips

Als je met de boot op vakantie wilt gaan zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Lang tochten langs de Waddeneilanden tot een bezoek aan de mooiste wateren van Europa en neerstrijken in een vakantiehuis in Frankrijk. Het kan allemaal! Wil je met de boot op vakantie? Lees dan even verder voor inspiratie en tips!

1. Met de boot naar een vakantiehuis

Het beste van twee werelden: met de boot op vakantie varen naar een mooi vakantiehuis. Kies bijvoorbeeld voor een vakantiehuisje aan zee waar je rechtstreeks naar toe kunt varen. Een unieke manier om je vakantie te spenderen.

2. Blijf in Nederland

Nederland is ook een heerlijk land om te varen. Je kunt in ons waterland namelijk heerlijk varen over mooie rivieren, meertjes of de Noordzee. Vaar naar de Friese meren of ga op verkenningstocht in Laag Holland.

3. Varieer qua type boot

Het soort boot dat je vaart bepaalt met grote mate je vakantie. Zo kun je op een zeilboot lekker actief met het varen bezig zijn, en op een motorboot heerlijk onder de biminitop een boek lezen.

4. Ontdek steden vanaf het water

Je zal het misschien niet meteen denken, maar je kunt in veel steden ook varen. Zo leer je een stad kennen vanaf een ander perspectief. Denk bijvoorbeeld aan Amsterdam bekijken vanaf de grachten: een unieke manier met een prachtig uitzicht. Het zal je verbazen hoe leuk dit is!

5. Let op de praktische zaken

Lekker wegdromen over een mooie vakantie met de boot is heerlijk, maar er zijn ook een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Denk maar aan de veiligheid, de vaarregels en essentiële spullen zoals eten, drinken en zonnebrandcrème. Een goede voorbereiding is het halve werk als je op bootvakantie gaat, dus zorg dat je een goede lijst schrijft die je helemaal check hebt voor je de boot op stapt.