Op vakantie 2.0

Op vakantie gaan is hoe dan ook altijd heerlijk. Vrijwel iedereen kijkt hier elk jaar opnieuw naar uit. Waar je daar vroeger op terug kon kijken met een mooi fotoboek, kan je dat tegenwoordig natuurlijk gewoon op je smartphone. Je hoeft ook niet wachten tot na je vakantie, je kan tijdens het reizen al foto's en filmpjes opsturen naar vrienden en familie. Ook het delen van beelden via social media is populair. Maar zelfs dan maak je nog niet van alle mogelijkheden van tegenwoordig gebruik. Wij vertellen je hoe je dat wel doet!

Maak mooie beelden op reis en vakantie

Het begint natuurlijk allemaal met het maken van mooie beelden op vakantie. Voor een mooie foto volstaan een goede camera en wat basis skills, maar een video is vaak nog wat leuker. Ook dit kan met een vrij eenvoudige camera en een beetje skills, maar ook bijvoorbeeld met een drone. Wanneer je een beetje overweg kan met een drone, kan je hiermee prachtige beelden schieten. Het mooiste hierbij is echter om een 360 graden video te (laten) maken. Een 360 graden video laten maken is tegenwoordig veel makkelijker dan je wellicht denkt. Je kan deze video's delen en bekijken via elk platform. Wanneer je een professionele film van je reis wil maken, is het inhuren van videografen een goed plan. Deze werken vaak samen met 3D artiesten, en maken over de hele wereld de mooiste video's.

Maak de mooiste compilaties bij thuiskomst

Hierboven beschreven we hoe je aan de mooiste beelden van je vakantie komt. Dat is natuurlijk een onmisbare en uiterst belangrijke stap. Vervolgens is de kunst echter om deze beelden te verwerken tot mooie compilaties, wat zowel van foto's als van video's mogelijk is. Hiervoor heb je verschillende apps tot je beschikking. Je kan ook hierbij professionele hulp inschakelen, maar in principe is er voor jezelf ook veel mogelijk. Het is niet op de programma's van tegenwoordig niet meer zo lastig om een mooie compilatie in elkaar te zetten. Als je er echt niet uitkomt biedt YouTube vaak uitkomst. Je ziet tegenwoordig dan ook de mooiste 'amateur' video's van reizen over de hele wereld. Professionals kunnen het uiteraard nog beter, maar dat is zeker niet altijd noodzakelijk.

Haal alles uit je beelden met ar app

Een AR app laten maken is helemaal ideaal. Augmented Reality is de toekomst, op vele gebieden. Dat geldt zeker voor bedrijfsvoering en marketing, maar kan ook bij het maken en bekijken van vakantiemateriaal super tof zijn. Je kunt je normale communicatie, foto's en video's op deze manier enorm verrijken. Het is mogelijk om AR applicaties te (laten) maken voor bijvoorbeeld headsets, voor social media en voor mobiele apparaten. Wanneer je echt alles uit je beelden wil halen, is dit de beste optie.