Manieren van kamperen

Kamperen vind je leuk of vind je juist helemaal niet leuk. Dat hangt af van het type persoon dat je bent. Sommige mensen willen zo vaak mogelijk kamperen en het liefst zo primitief mogelijk. Lekker in een tent, wellicht zelfs in de winter, back to basis. Men ervaart dan ook het besef wat ze in het dagelijkse leven hebben voor luxe. Even terug naar de ‘werkelijkheid’. Koken op één pitje of zelfs op het vuur, wassen in de rivier en hout sprokkelen voor het kampvuur. ’s Avonds met je donsjas en een kop warme koffie of thee is voor veel mensen dan ook een hele rustgevende activiteit. Maar het hoeft lang niet altijd zo primitief te zijn. Tegenwoordig zijn er tal van kampeer artikelen die het comfort op de camping of wildkameerplaats kunnen verhogen. Denk aan luxe slaapmatjes die goed geïsoleerd zijn, of denk aan hele opvouwbare keukens.

Ooit gehoord van ‘glamping’? Een luxe manier van kamperen waarbij je tent van alle luxe gemakken is voorzien. Een keuken, zithoek, comfortabel bed, maar wel lekker in de buitenlucht en in een rustige omgeving.

Bekende kampeerlanden zijn Frankrijk, Italië, Duitsland, België en Oostenrijk. In bijna elk seizoen is het mogelijk om te gaan kamperen. Echter is het aan te raden ‘s winters niet met te weinig maatregelen te gaan. Je kunt er overigens ook voor kiezen om in de koudere maanden te gaan kamperen met een camper en caravan met kachel. Of denk eens aan een mooi huisje of bungalow in Nederland.

Kampeermateriaal is belangrijk bij je toekomstige kampeer-avonturen. Bij Outdoor en Travel zijn tal van links naar sites met deze accessoires.

Kamperen met de tent achterop je fiets: Fietsvakanties

Fietskamperen is erg populair, zeker in Nederland en Frankrijk. Als je je tent met je meeneemt op je bagagedrager ben je wel wat meer beperkt qua keuze. Het is niet verstandig een hele zware tent op de fiets mee te nemen. Als je alleen bent is het zeker niet nodig meer dan 2kg aan tent-spullen mee te nemen. Er komt namelijk nog een flink aantal kilos bij, in je fietstassen. Denk aan kleding, eventuele kookspullen en branders, et cetera. Als je met 2 personen op fietsvakantie gaat kun je de tent verdelen. De ene neemt de stokken en binnentent, de ander neemt de buitentent en de haringen mee. De fietsvakantie winkel is gespecialiseerd in (kampeer)spullen voor fietsvakanties. Hier zul je dus geen onnodig zware tenten vinden. Ook relatief lichte matjes en slaapzakken en dergelijke zijn hier te vinden. De winkel wordt geleid door mensen die zelf aan fietsvakanties doen, en weten daarom waar zij het over hebben. MSR (Hubba lijn) maakt bijvoorbeeld goede, redelijk lichte tenten. Wat zwaarder maar kwalitatief uitstekend zijn de Hilleberg tenten. Hier hangt wel een behoorlijk prijskaartje aan.