Mallorca op zijn mooist?

Mallorca is niet voor niets hip en happening. Het is een prachtig eiland dat alles heeft: van bruisende feesten tot aan serene natuur. Een fijn eiland om langere tijd te verblijven. Wij zetten de beste tips voor Mallorca op een rij.

Ibiza vanaf het water

Er zijn weinig dingen mooier dan een boot huren op Mallorca. Ga voor anker voor Palma de Mallorca en geniet in alle rust van de mooie plaatjes van het eiland. Je verkent elke baai, zonder in de warme auto te stappen. Ontdek onbekende parels en mooie strandtenten vanaf het water. Heerlijk Mallorca ontdekken, met de wind in je haar en de zon op je gezicht.

 Houd je van het bruisende uitgaansleven? Dan is Palma de Mallorca de plek voor jou. De haven ligt midden in de stad, waardoor je binnen de kortste keren met een glas bubbels in je hand staat te dansen in de avondzon. Ook in Alcudia en Manacor is het goed vertoeven, met uniek uitzicht op de zonsondergang.

Als je meer van rust en natuur houdt, kom je in het noorden van het eiland prima aan je trekken. Het is daar een stuk rustiger en relaxter dan in het zuiden. Hier zijn veel mooie baaitjes, stranden en dorpjes. De dorpjes zijn hier ook iets authentieker en minder op toeristen gericht dan de hoofdstad van het eiland.

Ibiza en Menorca vlakbij

Als je een mooi zeiljacht huurt, wil je natuurlijk niet alleen voor de kust van Mallorca voor anker liggen. Gelukkig ligt Mallorca in een eilandengroep: de Balearen. Zo liggen de mooie eilanden Ibiza en Menorca vlakbij.

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, en trekt aardig wat toeristen. Menorca is wat kleiner en lieflijker. Het laatste bewoonde eiland van de Balearen is Formentera, vlakbij Ibiza. Dit is ook het kleinste bewoonde eiland. Andere eilanden van de Balearen zijn niet bewoond, maar kun je meestal wel bezoeken, bijvoorbeeld met een rondleiding.

Al deze eilanden liggen vrij dicht bij elkaar, maar hebben tegelijkertijd een heel andere vibe. Daardoor is het superleuk om de Balearen langs te gaan tijdens een zeilvakantie.