Langs de mooiste plekken van Europa tijdens campervakantie

Je bent helemaal in je element als je over de snelweg rijdt of probeert te manoeuvreren door smalle straatjes van pittoreske dorpjes. Je hebt de tijd en het leven is één grote ontdekkingsreis wanneer je er in je camper op uit trekt. Of je nu gepensioneerd bent of een lange vakantieperiode hebt gepland, jij wil met je camper de mooiste plekken van Europa bezoeken. Met een volle tank houdt niemand je tegen en je ziet wel waar je 's avonds je camper neerzet. Vraag je toch even één ding af: heb je wel de juiste camper benodigdheden bij je om echt van je vakantie te genieten?

Camper benodigdheden voor alle seizoenen

Het maakt niet uit in welk seizoen jij je campervakantie hebt gepland. Er zijn altijd een aantal belangrijke camper benodigdheden die je elk seizoen kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de uitrusting van het keukentje van je camper. Uiteraard heb je in je camper niet dezelfde luxe als in je keuken thuis, maar je kunt een heel eind komen. Een goed gasstel, eventueel een magnetron of een klein oventje en uiteraard handige pannen, serviesgoed, bestek en essentiële zaken als een waterkoker en een koffiezetautomaat. Denk echter ook aan zaken als veiligheid. Een werkende brandblusser mag niet ontbreken en een kluis om je waardevolle zaken op te bergen als je een avondje uit gaat, is beslist geen overbodige luxe.

Camper benodigdheden voor een zonnige kampeervakantie aan zee

Een ontdekkingsreis langs de mooiste badplaatsen aan de Middellandse Zee? Jij gaat met je camper de zon en de schoonheid van de Europese kuststreken ontdekken. Wat je zeker bij je moet hebben is een luifel om comfortabel in de schaduw te kunnen zitten. Dat doe je uiteraard op comfortabele, liefst opklapbare kampeerstoelen. Buiten ontbijten en dineren, dat gaat prima aan een stevige kampeertafel. Neem je een barbecue mee, kies dan een model dat compact is en makkelijk te reinigen. Gun jezelf een goede nachtrust en hang een klamboe op, om lastige muggen te weren. Ook horren en een insecten-werende hordeur zijn te overwegen. Is het niet mogelijk om je camper in de schaduw te plaatsen, zorg dan voor isolerend en reflecterend materiaal dat je voor de ramen plaatst, om het binnen toch aangenaam te houden.

Camper benodigdheden voor een avontuurlijk verblijf in de natuur

Trek je met je camper de natuur in, hou er dan wel rekening mee dat je vrijwel nergens mag wildkamperen. Dit is uitsluitend toegestaan in Scandinavië en Schotland, hoewel daar ook bepaalde regels gelden. Zo laat je nergens afval achter en mag je in de regel alleen maar 24 uur op dezelfde plek blijven. Zorg dat je geheel zelfvoorzienend ben en denk daarbij bijvoorbeeld aan een extra watertank, een extra gaskachel of dieselkachel, touwen en een uitgebreide EHBO-kit. Ook goede zaklampen en extra batterijen mogen in je inventaris niet ontbreken.

Camper benodigdheden – universeel of per merk en model camper

Er zijn diverse camper benodigdheden die universeel zijn dus voor elk merk en model geschikt. Er zijn echter ook camper benodigdheden die uitsluitend voor jouw merk en model camper gemaakt zijn. Je hoeft alleen deze gegevens maar in te geven en je krijgt met één muisklik alles te zien dat je in jouw camper kunt gebruiken.