Jongerenvakanties om nooit te vergeten!

Redenen om een georganiseerde jongerenvakantie te overwegen

Steeds meer jongeren kiezen ervoor om samen met onbekenden het avontuur aan te gaan. Samen reizen is dan ook hartstikke gezellig. Je leert nieuwe mensen kennen, ontdekt samen meer over de cultuur van een land, maakt samen de leukste reisfoto’s en praat samen tijdens het avondeten na over de leukste avonturen die dag. Is zo’n soort reis ook wat voor jou? We geven je 8 redenen om een jongerenvakantie te overwegen!

Je reist alleen maar ook samen

Meer dan de helft van de reizigers gaat alleen mee met een jongerenvakantie. Je gaat dus alleen mee met de reis, maar komt in een gezellige reisgroep terecht waardoor je samen reist. Ook reizen er wel eens tweetallen of kleine vriendengroepjes mee. Ook zij leren graag nieuwe mensen kennen. Door alleen mee te gaan met een vakantie in groepsverband leer je super veel nieuwe mensen kennen. Nog een bijkomend voordeel: leuke foto’s voor Instagram samen met je reisgenoten en iemand kan de camera of telefoon vasthouden om een leuke foto van jou te maken!

Er zitten altijd wel mensen in de groep waarmee het klikt

Iedereen die mee gaat met een actieve jongerenvakantie is avontuurlijk ingesteld en staat open voor nieuwe vriendschappen. Daarnaast heb je de activiteiten en de bestemming al als gemeenschappelijke interesse. Omdat je reist met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 32 jaar, zit je daarnaast ook nog eens in dezelfde levensfase. Je mag ook zelf kiezen met wie je een tent of accommodatie deelt tijdens een vakantie. Omdat je reist met een leuke groep, zitten er altijd wel mensen tussen waarmee het erg goed klikt. Tijdens een vakantie in groepsverband leer je iedereen goed kennen en beleef je samen alle leuke reisavonturen. Hier kun je ook nog lang met ze over doorpraten in de groepsapp na afloop van de reis!

Een beetje spanning is juist goed

Je bent absoluut niet de enige reiziger die het spannend vindt om (alleen) op reis te gaan of om aan te sluiten bij een jongerenreis. Je weet immers nog niet precies met wie je op pad gaat, je bent misschien nog niet bekend met de reisbestemming of misschien ga je zelfs wel voor de eerste keer vliegen. Laat het vooral een beetje over je heen komen en dan ga je een fantastische vakantie tegemoet.

Je maakt enkele weken voor vertrek al online kennis met je reisgenoten en je verzamelt samen bij de bus of op de luchthaven, waar je zelfs voordat je de bus of het vliegtuig instapt dus al een beetje kennis kunt maken. Over de bestemming geeft de reisorganisatie je nog wat handige tips. Je zult zien dat het op de eerste dag al mega gezellig is en dat de spanning gelijk afneemt.

Ook tijdens de reis zijn er misschien wel spannende momenten. Bijvoorbeeld als jij je grenzen gaan verleggen tijdens die ene spannende activiteit die je nog nooit eerder hebt gedaan. Juist door dit samen te doen, doe je dingen die je in je eentje misschien niet zo snel zou doen. Dit geeft een enorme voldoening.

Samen de reiservaring delen

Je eet samen, je deelt samen een accommodatie (met enkele reisgenoten), je doet de activiteiten samen. Tijdens een groepsreis doe je heel veel samen met je reisgroep. Je hebt dus veel mensen waarmee je dezelfde leuke en bijzondere reisavonturen deelt. Niets is vervelender dan thuis komen na een reis alleen en dat niemand écht interesse heeft in je verhalen omdat ze er zelf niet zijn bij geweest. Je kunt met je groep nog heel lang napraten en genieten van de ‘weet je nog’ en ‘ja inderdaad’ momentjes.

Ook tijdens een vakantie met jongeren is er vrije tijd

Bij een reis zijn diverse excursies inbegrepen. Zodoende beleef je de vakantie echt samen met de reisgroep, kun je al van tevoren uitkijken naar de leuke activiteiten en weet je waar je aan toe bent. Misschien ben je benieuwd of je dan nog wel vrije tijd hebt. Bij alle reizen is er vrije tijd ingebouwd. Tijdens de vrije tijd kun je even een momentje pakken voor jezelf, maar ook kiezen om optioneel nog iets te ondernemen of samen met je reisgenoten een terrasje te pakken. Wat jij maar wilt. Het programma zit nooit van 8 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds helemaal vol, maar je bent wel altijd lekker bezig en onderweg op zoek naar avontuur en nieuwe plekken om te ontdekken.

Houd er rekening mee dat je bij groepsreizen wel veel samen bent met de groep. Je kunt bij veel reizen wel een plekje vinden om bijvoorbeeld even een boekje te lezen, maar bij meeste groepen kiezen er wel voor om in de vrije tijd samen nog wat leuks te gaan ondernemen.

Het verschilt wel per reis hoeveel vrije tijd je hebt. Bij een roadtrip door de Verenigde Staten of een rondreis door Sri Lanka heb je vanzelfsprekend wat minder vrije tijd dan tijdens een outdoorvakantie in Kroatië waarbij je verblijft op een vaste locatie vlakbij het strand.

Je weet waar je aan toe bent

Je weet precies van tevoren wat de reissom is en wat hierbij is inbegrepen en wat niet. Hierdoor weet je heel goed waar je aan toe bent qua programma, maar ook qua kosten. Qua kosten is het trouwens ook super handig dat je ter plekke bijvoorbeeld een taxi kunt delen met je reisgenoten na een avondje stappen.

Reizen binnen en buiten Europa, keuze zat!

Als je met bijvoorbeeld een vriendengroep op pad gaat, dan moeten jullie het samen eens worden over een leuke reisbestemming. Als je alleen mee gaat met een jongeren vakantie, dan kun je helemaal zelf beslissen wat je het leukst lijkt! Er zijn vakanties in alle soorten en maten en naar uiteenlopende bestemmingen. Voorbeelden zijn wandelenreizen in Ierland, combinatie reizen strand en outdoor in Kroatië, rondreizen door Griekenland en outdoorvakanties in Frankrijk. Wat verder weg kun je bijvoorbeeld roadtrippen in Amerika, rondreizen door Sri Lanka en dieren proberen te spotten in Costa Rica. Voor iedereen is er wel wat leuks te vinden.

Deze vakanties zijn echt gemaakt voor jongeren

Reizen in groepsverband is niet alleen voor wandelaars of voor reizigers die meer op leeftijd zijn. De avontuurlijke reizen van Simi Reizen zijn echt ontwikkeld voor jonge mensen. Dus: een tof programma en een combinatie van avontuur en gezelligheid.