Ga je deze zomervakantie mee wandelen?

De laatste tijd zijn groepsreizen steeds populairder geworden. Dit zie je terug in het aanbod van groepsreizen: steeds meer reisorganisaties bieden ze aan. Ook zijn we, dankzij corona, meer gaan wandelen. Voor veel reisorganisaties was dit dan ook de gelegenheid om zich meer te richten op wandelvakantie groepsreizen. Zit jij er ook aan te denken om zo’n soort vakantie te boeken, maar weet je nog niet zeker of dit bij jou past? In dit artikel lees je 3 redenen waarom je vandaag nog jouw wandelvakantie kunt boeken!

1. Het is geschikt voor iedereen

Eigenlijk is het heel simpel: als je wandelen leuk vindt, dan is een wandelvakantie iets voor jou. Er zijn namelijk wandelvakanties met verschillende niveaus van inspanning. Hierdoor kun je eenvoudig bepalen welke wandelvakantie het best bij jou past. Ben je een ervaren wandelaar? Ga dan voor een wandelvakantie waarbij je naar boven klimt. Als je iets minder ervaren bent, dan raden we je aan om een wandelvakantie uit te zoeken waarbij je wandelt over vlakke oppervlaktes.

2. Je ontmoet nieuwe mensen

Een groot voordeel van een groepsreis is dat je niet alleen reist. Een goede optie dus als je alleen bent en wel een bepaalde reis wil maken. Maar ook als je partner de voorkeur heeft voor een ander soort vakantie, kun je op deze manier toch met gelijkgestemde op vakantie.

De meeste mensen bij een groepsreis boeken namelijk alleen. Dit zorgt ervoor dat (bijna) niemand elkaar al kent. Maar je leert elkaar wel snel beter kennen! Van te voren wordt er alvast een Whatsappgroep aangemaakt. Tijdens de reis leer je elkaar nog beter kennen, door de onvergetelijke ervaringen.

3. Ontdek meer van een gebied

Als je een vakantie boekt, dan blijf je vaak op dezelfde uitvalsbasis. Bij een wandelvakantie is dit niet het geval. Je wandelt van de ene plek naar de andere plek. Hierdoor slaap je iedere nacht in een andere berghut of hotel. Tijdens elke wandeling zie je veel van de omgeving en ontdek je dus meer van een gebied.

En, ga je met ons mee?

Hebben we je enthousiast kunnen maken om ook een wandelvakantie te boeken? Je kunt een reis dichtbij huis boeken, maar ook wat verder. Kom je er niet uit of twijfel je nog of een bepaalde reis bij jouw niveau past? De gidsen van 360° Explore helpen je graag verder, zodat jij straks een topvakantie hebt!