Fit en actief blijven op vakantie op latere leeftijd

Door op latere leeftijd actief zijn, zorg je goed voor je lichaam. We vertellen wat de voordelen hiervan zijn, hoe je vandaag al optredens onderneemt en welke hulpmiddelen je ondersteunen.

In balans zijn

We maken om te laten zien hoe belangrijk beweging is de vergelijking met topsporters. Je moedigt ze altijd aan voor de televisie, maar weet je dat ze dagelijks een trainingsschema volgen om topfit te blijven. Hierdoor kunnen ze een uiterst beroep doen op hun lichaam. Anders is er sprake van achteruitgang en daarmee wordt opnieuw beginnen lastiger, de spieren moeten immers weer wennen aan de onbekende intensiteit. Consistentie is dus belangrijk, bijvoorbeeld in deze periode.

Op vakantie

Ook al is vakantie een rustperiode, het is het moment waarin jezelf bepaalt of je je lijf stimuleert of afzwakt. Bovendien zijn verschillende opties mogelijk waarmee je een sporthouding aanneemt. En fietsen is daarvan de voornaamste variant omdat je zo opstapt, onbekende gebieden verkent en het tempo langzaam opbouwt waaruit je vermogen groeit om van een tocht van 10 kilometer onder andere naar 30 mijl te gaan.
De kans bestaat echter dat je last hebt van incontinentie. Je vermijdt waarschijnlijk daardoor zulke activiteiten, vanwege het risico om onderweg te moeten stoppen. Incontinentie broekjes zijn hiervoor een uitkomst om het genieten te vergroten en zorgen over ongewenste situaties te stoppen.

Begeef je in groepen

We begrijpen dat ineens starten met nieuwe taken pittig kan zijn, aangezien je telkens een beroep doet op je motivatie. En je eigen drijfveren zijn soms ver te zoeken. Meld je hierom aan bij een groep voor generatiegenoten. Er is namelijk altijd wel iemand die de rest aanspoort, een tocht uitstippelt en een vervolgdatum inplant. Zo hoef je zelf nooit te speuren naar potentiële dagen, doordat je in een automatisch systeem belandt, met discipline als gevolg.

Wees geen uitsteller

Als laatste willen we inzoomen op het feit dat er geen beperkingen zijn die je tegenhouden, sportkleding aan te trekken en meerdere malen per week sterkere spieren kweken. De methodes waarmee anders werkende mechanismes worden opgevangen zijn talrijk.
We raden je hierom aan je te verdiepen in TENA Incontinentiemateriaal. Deze artikelen kennen uiteenlopende groepen, denk hierbij aan mannen en vrouwen. Hiermee bekijk je artikelen die problemen verhelpen en daardoor bouw je aan een veerkrachtiger gezondheid.
Tevens ontdek je vervolgens hoe prettig energieke dagbesteding is. Dus wanneer schaf je de benodigde items aan en is een aanstaand hoofdstuk een feit in jouw leven?