Een fascinerende rondreis door Madagascar; de niet te missen bezienswaardigheden

Madagascar ligt op bijna 9.000 kilometer van Nederland, maar is het waard om die afstand af te leggen. Op 1.700 kilometer voor de kust van Oost-Afrika lag het eiland ver genoeg van het continent om een unieke natuur te ontwikkelen. Madagascar leent zich in ieder geval voor natuurliefhebbers die een rondreis willen maken en de ongelooflijke landschappen, fauna en flora willen zien die het eiland heeft te bieden.

Qua grootte is Madagascar het vierde eiland ter wereld en het is qua oppervlakte vergelijkbaar met Frankrijk en België samen. Het eiland is overigens zeer geschikt voor duik- en strandvakanties of om te backpacken. Als bestemming voor een huwelijksreis wordt het steeds populairder vanwege de rust en de exotische stranden. Check de mogelijkheden voor een rondreis door Madagascar op Sable Tours.

Hieronder vind je een lijstje van bezienswaardigheden die je zeker moet gaan bezoeken.

1. Ranomafana National Park

Op Madagaskar zijn er veel droge steppen en rijstvelden, maar dit park is een ware groene oase. In deze jungle vind je watervallen waar de regenbogen standaard zijn en voel je je als in het Amazone gebied. De fauna en flora is hier oogverblindend en onvergelijkbaar, je wordt telkens weer verrast door kleur en schoonheid. Op Madagascar bloeien ongeveer 1.000 soorten orchideeën, de meeste daarvan in dit park. Hier leeft ook de bamboo lemur, een van de zeldzaamste dieren op het eiland. Misschien spot jij er één?

2. Ambalavao

In dit authentieke dorpje is de grootste zeboe-markt in het land. Zeboe’s zijn de bultrug-runderen die ook in grote delen van Afrika worden gehouden. Maar vooral de omgeving van dit dorp is de moeite waard vanwege de schitterende landschappen. Dit is het bergachtige gedeelte waar kale rotsen en begroeide heuvels zich afwisselen.

3. Tsiribihina rivier

De rivier is voor veel bewoners van het eiland het centrale punt in hun leven. Als je een boottochtje kan maken, zie je overal langs de oevers goudzoekers het zand wassen. Ook de vrouwen zijn hier aanwezig maar zij wassen vooral kleding. Langs de rivier zijn er vele dorpjes waar beslist een aantal inwoners nog niet eerder een toerist uit Nederland hebben gezien.

4 Tsingy de Bemaraha

Als je een beetje avontuurlijk bent aangelegd durf je vast ook over de hangbrug die delen van het park verbindt. Het heeft wel iets van een filmscène als je naar beneden kijkt, terwijl je angstig de touwen vasthoudt. Maar park is prachtig en indrukwekkend met de bizarre puntige rotsformatie. Hopelijk heb je stevige schoenen meegebracht.

5. Allée des Boababs

Staan die tientallen enorme bomen nu echt omgekeerd in de aarde, het lijkt er beslist op als je over deze weg komt die de belangrijkste bezienswaardigheid van het eiland wordt genoemd. Volgens de legende werd de Boabab gestraft door een God omdat deze zich onbeschaamd gedroeg en daarom omgekeerd.

6. Réserve d’Anja

In dit park leven zeker 400 ringstaart-maki’s die gewoon hun eigen gang gaan en niet gefixeerd zijn op de bezoekers. Hier vind je ook een groot aantal van de fel gekleurde kameleons van het eiland.