Drie leuke bestemmingen voor een fietsvakantie in Nederland

Wil je binnenkort een Urban e-bike kopen en ben je op zoek naar leuke fietsroutes? Het kan natuurlijk dat je graag op fietsvakantie in Nederland gaat en dat je op zoek bent naar inspiratie. Welke fietsroutes zijn mooi en welke bestemmingen zijn nu eigenlijk leuk om naartoe te fietsen? Zeker op een elektrische fiets kun je tegenwoordig best wel wat kilometers maken op de fiets. In onderstaand artikel lees meer over een aantal leuke bestemmingen voor een fietsvakantie in Nederland.

Fietsvakantie in Friesland

Als je net een mooie fiets hebt aangeschaft, bijvoorbeeld via Profibike.nl, wil je hier natuurlijk graag mee op pad. Maar wat zijn nu leuke bestemmingen voor een fietsvakantie? De provincie Friesland is een hele geschikte plek voor een fietsvakantie in Nederland. In Friesland kun je bijvoorbeeld de route van de elfstedentocht fietsen. Nu het in de winter in Nederland vaak niet koud genoeg meer is voor een elfstedentocht is het natuurlijk ontzettend leuk dat je de tocht langs de elf Friese steden nu op de fiets kunt afleggen. De Elfstedentocht is een tocht van 235 kilometer lang. Ieder jaar op Pinkstermaandag wordt een officiële elfsteden fietstocht gehouden, maar je kunt de tocht natuurlijk op een ander moment in je eigen tijd fietsen.

Fietsvakantie in Noord-Holland

Ook de provincie Noord-Holland is een prachtige bestemming voor een fietsvakantie in eigen land. In Noord-Holland hoef je je nooit te vervelen want je kunt prachtige fietsroutes langs het Ijsselmeer maken. Er zijn veel authentieke dorpjes die je kunt bezoeken zoals Volendam, Edam en Marken bezoeken. Vergeet in Volendam zeker niet om een visje te halen en laat jezelf en je vrienden, familie of andere reisgenoten op de foto vast leggen in originele klederdracht. Ook kun je in Noord-Holland genieten van oer-hollandse landschappen met mooie tulpenvelden, en koeien. Het is ook leuk om in Noord-holland een van de vele kaasmakerijen te bezoeken. Hier kun je precies zien hoe kaas gemaakt wordt en mag je natuurlijk ook proeven. Je kunt zelfs nog overwegen om vanuit Den Helder de boot naar het eiland Texel te nemen want ook op dit eiland kun je prachtig fietsen. Dus, welke route kies jij?