Dit zijn de mooiste kitesurf locaties voor op reis

Gaat je hart net even wat sneller kloppen van een actieve vakantie? Dan mag het uitvoeren van een of meerdere sporten natuurlijk niet ontbreken. Kitesurfen is een erg leuke activiteit als de temperaturen flink beginnen te stijgen en je het liefste de hele dag in het water bent. Ben je benieuwd naar de mooiste kitesurf locaties voor op reis? Lees dan verder in deze blog.

1. Zuid-Afrika

Zuid-Afrika staat zonder twijfel op een van de eerste plekken als het aankomt op de mooiste kitesurf locaties in de wereld. Je geniet van een azuurblauwe zee, de wind is er uitstekend en er worden ook nog eens goede kitesurflessen gegeven. Denk hierbij aan plekken zoals Muizenberg en Blouberg. Het s dan ook helemaal niet zo gek dat veel bekende atleten uit deze regio komen en dat er tal van events plaatsvinden in het land.

2. Fuerteventura

Als je graag wat dichterbij huis de sport wilt beoefenen - maar wel zeker wilt zijn van dezelfde fantastische setting, kan dan Fuerteventura zeker het overwegen waard zijn. Er is altijd wel een kant van het eiland te vinden waar veel wind staat en je hebt er alle rust en ruimte om de sport te beoefenen.

3. De Spaanse kustlijn

Een andere plek, die zeker het overwegen waar is, is de Spaanse kustlijn. Met name de plek Tarifa is zeer in trek onder kitesurfers. Waarom? Dankzij de geweldige golven en de constante wind van de Atlantische oceaan, is de plek uitgegroeid tot een waar paradijs en één van de beste kitesurf spots van Europa.

Begin met het volgen van lessen in eigen land

Bovengenoemde landen zijn natuurlijk fantastisch om een keer te bezoeken n het kitesurfen uit te proberen. Echter is het wel zo belangrijk dat je de sport eerst goed onder de knie hebt. Niet alleen heb je de basics op orde, zoals het goed onder controle houden van de gear. Ook ben je net even wat beter voorbereid op verschillende soorten scenario’s. Een surfschool in eigen land is daarvoor zeker het bezoeken waard. Er staat een goed team van instructeurs voor je klaar en je bent ook binnen een mum van tijd op de locatie. Ideaal dus om eens in het weekend een keer les te gaan volgen. Je kunt ter plekken een kite huren of als je een echte enthousiasteling bent kun je meteen een kite kopen.