Dit is waarom Texel op je must-visit lijstje hoort!

2021 ziet er tot nu toe niet veel anders uit als vorig jaar. Social distancing is nog altijd de norm en thuiswerken is onze realiteit, net als dat op vakantie gaan in deze tijd geen optie is. Naar verwachting duurt het niet lang meer voordat we stapsgewijs weer het ‘normale’ leven op kunnen pakken, maar wanneer dit exact zal zijn weten we nog niet. Voor nu zit er dus niets anders op dan volhouden, en soms alvast wegdromen bij exotische bestemmingen die nog op je must-visit lijstje staan en wachten op jouw bezoek. Naar alle waarschijnlijkheid zullen verre vakantiebestemmingen voorlopig nog een dagdroom blijven. Wat daarentegen binnenkort wél alweer mogelijk is, is op vakantie gaan in eigen land. In deze blog lees je waarom Texel absoluut de moeite waard is om te bezoeken zodra het weer kan. Zo heb je toch weer een toffe vakantie om naar uit te kijken!

Texel: gezelligheid en natuurlijk schoon

In het hoge noorden van Nederland, ligt het waddeneiland Texel. Velen zijn er in hun jeugd wel eens geweest met school. Misschien vond je er toen niets aan, maar we beloven je dat je dit als volwassenen compleet anders ervaart. De natuurlijke schoonheid van dit eiland doet je betoveren, zodra je voet zet op vaste land. En het leuke van een mini-vakantie naar Texel is dat deze eigenlijk al begint als je aan boord gaat in Den Helder. Op het dek voel je de wind door je haren en ruik je de frisse zeelucht. Eenmaal aan land kun je ervoor kiezen om een fiets te huren en te fietsen naar je accommodatie. Fietsverhuur op Texel is goed geregeld, dus kun je bij veel verhuur punten verspreid over het eiland terecht. Bij het verhuurpunt van Stella kun je ook elektrische fietsen huren. Vergeet geen handige fietsaccessoires, zoals fietstassen mee te nemen als je het eiland per fiets gaat ontdekken.

Bezoek musea of trek de natuur in

Er is veel te zien en te doen op het eiland. Zeker als de musea, winkels en horeca weer open kunnen. Zo heb je verschillende strandtenten langs de kust van het eiland en gezellige dorpjes met leuke winkeltjes. Er zijn meerdere fietsroutes die je langs de highlights van het eiland begeleiden. Zo heb je ook bijzondere musea zoals bijvoorbeeld het Maritiem en Juttersmuseum en het Luchtvaart- & Oorlogsmuseum, maar kun je op texel ook terecht voor ontspanning in de natuur. Texel telt meerdere natuurgebieden waar je heerlijk doorheen kunt fietsen, maar bijvoorbeeld ook kunt wandelen. Kortom je kunt hier heerlijk genieten van de buitenlucht en er is genoeg te doen.

Het is dus zeker de moeite waard om eens een bezoek te brengen aan Texel op het moment dat dit weer verantwoord is en aansluit op de richtlijnen van het RIVM.