Dit is de bucketlist wandeling van je leven: de Te Araroa Trail in Nieuw Zeeland

Deze hike vergeet je nooit meer

Jij gaat de uitdaging aan? Je bent op zoek naar een hike die goed uitdagend is? Nu, dat gaat helemaal goedkomen als je kiest voor de Te Araroa in Nieuw-Zeeland. Dit wordt de hike van je leven. Deze langste wandelroute van heel Nieuw-Zeeland strekt zich werkelijk uit over het hele land. Trek er dus maar een maand of vijf voor uit als je deze trip gaat lopen. Wat denk je van zo’n 3000 kilometer wandelen? Bedenk wel dat we wellicht nog optimistisch zijn met onze vijf maanden. Als je een ervaren hiker bent, gaat dit je lukken. Misschien goed om even te melden dat dit niet de langste hikeroute van de hele wereld is. Maar de meest bijzondere toch zeker wel. Je komt namelijk niet alleen door de wildernis, maar je ontdekt ook een aantal stedelijke gebieden.

Start jij ook op het Noordereiland?

Veel mensen starten de hike op het Noordereiland. Dit is absoluut niet zonder reden. De route in het noorden loopt makkelijker dan de route in het zuiden. Het voordeel is dat je op deze manier rustig kunt wennen aan het landschap. Over het algemeen trekken mensen ongeveer zestig dagen uit voor een eiland. Zorg je trouwens voor goede kampeerspullen? Die zijn absoluut onmisbaar. Wat denk je van een van de meest fantastische reishangmatten? Stel je eens voor dat jij daarin hangt en dat je ondertussen uitkijkt op de meest majestueuze bergtoppen. Stop zeker een tijdje bij het prachtige Tongariro National Park. De Tongariro Alpine Crossing mag je niet missen.

Ga de uitdaging aan: het Zuidereiland

Ben je het noorden doorgewandeld, dan komt vervolgens de meest pittige route. Wees gerust, want het noordelijke deel van het Zuidereiland valt nog mee. Ben je ongeveer voorbij Canterbury, maak dan je borst maar nat. Bereid je voor op ruigheid, dichte bebossing en gigantische rivieren. Stop zeker een goede zonnebril in je reisrugzak, want het water van Lake Tekapo is ontstellend blauw. Interessant zijn ook de wandelingen in de provincie Otago. Daar doorkruis je namelijk diverse dorpjes. Ben je op een gegeven moment blij dat je bijna de finish hebt bereikt? Geniet dan zeker nog van de prachtige Mount Roy.

Wat stop je in je tas?

Natuurlijk bereid je jezelf goed voor op deze tocht van je leven. Registreer je voordat je begint. Verder zorg je voor voldoende kampeerspullen. Tijdens de eerste helft van de tocht, als je tenminste start in het noorden, kom je voldoende winkels tegen. Voor de tweede helft moet je absoluut wat proviand bij je hebben. Je kunt daar overigens gebruikmaken van een handige voedselbox. Naast eten, vind je daarin onder meer ook een zaklamp en batterijen. Neem zelf kleding mee voor de diverse weersomstandigheden. Zorg voor goede wandelkaarten, een verbandtrommel en uiteraard een van de goede hangmatsets.