Dingen die je niet moet vergeten tijdens je volgende camping trip

Iedere vakantie vergeten we wel eens wat. Vooral als het de eerste keer is als je gaat kamperen en ver weg bent van alle comfort en moderne gemakken. De volgende campingtrip neem je je voor om nog beter voorbereid te zijn, want je weet nu uit ervaring wat echt essentieel is om mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een goede nachtrust, comfortabele kleding en stevige dunlop laarzen.

Comfortabel slapen

Met een goede tent, slaapmat- en zak ben je al verzekerd van een goede nachtrust in de natuur. Met een lichtgewicht tent kun je tijdens je trekkingstocht de tent handig opzetten en ook weer afbreken. Ze zijn makkelijk hanteerbaar en vergen weinig ruimte.

Het is aan te raden om thuis alvast een paar keer te oefenen met de tent op- en af te zetten. Je ziet dan of hij niet beschadigd is en je krijgt er ook handigheid in. De slaapzak moet groot genoeg zijn om je tegen de kou te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan een mummie slaapzak. De zak kan je helemaal over je hoofd dicht risten. Een comfortabel opblaasbaar matje of aerobedje is een absolute aanrader als ondergrond.

Outdoor kleding

Het leven in de natuur vraagt om goed beschermde kleding. Outdoor kleding is speciaal gemaakt voor avonturiers die alle buitenactiviteiten willen ervaren. De kleding is makkelijk mee te nemen, omdat ze licht van gewicht zijn. De multifunctionele kleding zorgt ervoor dat het met warm weer goed ventileert en met koude avonden de warmte binnen houdt. Met nat weer wordt je kleding snel droog. Denk bijvoorbeeld aan afritskleding, die je overdag afrits als het warm is en in de koude avond de broek weer aan elkaar ritst.

Schoeisel om mee te nemen

Rainboots worden de eerste campingtrip vaak vergeten om mee te nemen. Uit ervaring weet je dat ze belangrijk zijn in het buitenleven. Weersomstandigheden kunnen plotseling omslaan en voor je het weet sta je tot aan je enkels in het water. Dunlop laarzen zijn uiterst geschikt voor campingtrips. Ze houden voeten warm en droog tot wel van temperaturen tot -15 graden. De tussenzool heeft een schokabsorberende functie en de binnen voering is van synthetisch materiaal. De laarzen met veteruitvoering zorgen voor een betere pasvorm en de zolen hebben een dik profiel, wat je beschermt tegen gladheid. ze zijn er voor volwassenen en kinderen in allerlei leuke uitvoeringen en kleuren. Naast laarzen heb je ook comfortabele stevige wandelschoenen nodig van de beste kwaliteit. Kies voor hoge wandelschoenen, als je de bergen of heuvels beklimt en voor lage wandelschoenen als je vlakke ondergronden bewandelt.

Wat je verder ook niet mag vergeten
Tips voor je verdere paklijst zijn:
 • Cash geld, paspoort en belangrijke gegevens voor thuis
 • Opladers en mobiels
 • Eten en drinken voor on the road
 • Navigatie
 • Kookgerei (reispannen en bestek)
 • Afvalzakken
 • Toiletpapier
 • Persoonlijke verzorging( tandenborstel, tandpasta, borstel, douchegel en shampoo)
 • Zonnebrand en aftersun
 • EHBO doos, medicatie en paracetamol
 • Antimuggen spullen en tekentang
 • Handdoeken