De mooiste bezienswaardigheden van Curacao en wat te doen op Aruba

Ben je benieuwd naar de mooiste bezienswaardigheden van Curaçao en wat er zoal op Aruba te doen is? Lees dan snel verder om te ontdekken wat deze twee Caribische eilanden te bieden hebben.

Historische landhuizen, broedplaatsen van zeeschildpadden en duiken in azuurblauw zeewater

Ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Curaçao en start met een bezoek aan de wijk Punda in Willemstad die zich kenmerkt aan de historische gebouwen, vestingmuren, Fort Amsterdam en de huizen met prachtig gekleurde voorgevels. Vanuit de Sint-Annabaai kijk je uit op de hoogste brug van de Caribbean, de 56 meter hoge Koningin Juliana Brug voor autoverkeer. Ga je de stad uit dan kom je onderweg vele landhuizen tegen welke een overblijfsel zijn uit de koloniale tijd. Tegenwoordig doen de historische huizen onder andere dienst als bibliotheek, opvangcentrum of restaurant. Aan sommige landhuizen kun je zelfs een bezoekje brengen. Zoek je liever de natuur op? Ga dan naar het Shete Boke nationaal park waar je de woeste golven van de zee meters hoog tegen de rotsen aan ziet spatten. Daarnaast kun je hier één van de broedplaatsen van zeeschildpadden bezoeken. Neem ook zeker een kijkje in het Christoffelpark waar je kolibries, witstaartherten, leguanen en warawara´s in het wild tussen de tropische planten kunt spotten. Beklim de Christoffelberg en vergeet geen foto te maken bij de beroemde Divi-Divi bomen. Omdat Curaçao het hele jaar door een tropisch klimaat heeft, mag een duik in het azuurblauwe water niet ontbreken. Ontdek de kleurrijke onderwaterwereld door te snorkelen of te duiken en sluit de dag af op het strand met een heerlijke cocktail in één van de gezellige strandtentjes met live muziek.

Bon bini op Aruba

Wat te doen op Aruba? Ontdek dit tropische eiland en kijk al fietsend of lopend je ogen uit in het Arikok nationaal park met prachtige flora en fauna, grotten, stranden en geologische formaties. Bekijk de imposante Casibari en Ayo rotsen welke bestaan uit doriet en kwarts of breng een bezoek aan de Bushiribana goudmijn of het opvangcentrum voor ezels in Santa Lucia. Voor een unieke uitkijk over het eiland moet je naar de California vuurtoren. Ga hier aan het einde van de middag naartoe voor een spectaculaire zonsondergang. Indien je wilt genieten van het helderblauwe warme zeewater, ga dan lekker zwemmen, snorkelen, duiken, suppen of kajakken in de buurt van Malmok Beach of Tres Trapi Steps. Hier zul je onderwater verstelt staan van de prachtige vissen, rode zeesterren en koralen en heb je zelfs kans om een gezonken piratenschip te spotten. Neem contact op met Suggestme.com en ontdek wat er nog meer te doen is op Aruba!