De juiste uitrusting voor jouw kampeertrip

Ga je kamperen in de wildernis? Kamperen is een goede manier om te genieten van de natuur en te ontsnappen uit het dagelijkse leven. Maar om gerust te kunnen genieten van je kampeertrip is de juiste uitrusting essentieel, ongeacht waar je gaat kamperen. Als het gaat om hoe je de uitrusting mee kan nemen, de juiste tent of de goede slaapuitrusting geven we je hier de tips wat je op je paklijst moet zetten.

Inpakken en dragen

Wanneer je wil gaan outdoor kamperen is de vraag: hoe ga je alles meenemen? Voor kamperen is het gebruik van een rugzak beter dan het gebruiken van andere soort tassen, dit omdat het comfortabeler gedragen kan worden en het gewicht verdeeld kan worden. Voor alle handtas dames ga deze keer voor een tas die je meer ondersteuning en ruimte kan bieden. Bij het dragen van een rugzak is het belangrijk om de schouderbanden goed te afstellen en de heupgordel om te doen wanneer het aan de rugzak zit. Ook is het belangrijk dat het evenwicht goed is verdeeld in de rugzak door efficiënt de rugzak in te pakken. 

Wanneer je de rugzak ingepakt is het voor het gewicht goed om de zwaardere spullen dicht bij de rug en bovenaan te plaatsen in de rugzak. Bij het inpakken van je rugzakken kan je packing cubes gebruiken die ervoor zorgen dat alles gemakkelijk in de rugzak te doen is. Om ruimte te besparen kan je de kleding dan oprollen, wat vervolgens ook kreukels voorkomt. Wanneer je het de rugzak ingepakt is handig om te prioriteren wat je het meest en minst nodig hebt, leg vervolgens wat je het meest gebruikt bovenaan zodat je er snel bij kan.  

De juiste tent

Wat voor reis ga jij maken en welke tent hoort daarbij? Bij het kiezen van een tent kan je kiezen uit tenten die je comfort en ruimte bieden of heb je een tent nodig die ligt van gewicht is en tegen extreme weersomstandigheden kan.

Ga je nou op een kampeertrip in de wildernis, dan is het handig om misschien een keuze te maken uit de volgende tenten:

●       Bergtenten: Bergtenten zijn gemaakt om zware weersomstandigheden te doorstaan zoals sneeuw en sterke wind, wat voor kan komen in gebergte gebieden.

●       Tarp-tenten: Tarp-tenten zijn handig wanneer je vooral licht wil reizen. Tarp-tenten zorgen voor beperkte bescherming tegen verschillende omstandigheden, maar zijn gemakkelijk mee te nemen.

●       Eén- of tweepersoonstenten: Wanneer je met licht gewicht wil reizen, is het handig om te kiezen voor een één- of tweepersoonstent omdat ze vaak compact zijn en ervoor zorgen dat je geen onnodig gewicht mee hoeft te tillen.

Goede slaapuitrusting

Om te zorgen dat je een goede nachtrust hebt is de juiste slaapuitrusting voor het kamperen belangrijk zodat je de volgende dag weer fit genoeg voelt om verder te reizen. Bij de slaapuitrusting gaat het vooral om de soort slaapzak en slaapmat die je meeneemt. Bij het uitzoeken van een slaapzak zijn er een paar factoren waar je op moet letten, zoals de temperatuur cijfers om te zorgen dat je het niet te koud krijgt 's nachts, want wanneer je het eenmaal koud krijgt is het soms moeilijk om weer warm te worden. Ook is het belangrijk om te kijken naar de lengte en vorm van de slaapzak om te zorgen voor comfort.

Als je dan eenmaal een keuze hebt gemaakt voor de slaapzak dan kan de juiste slaapmat niet ontbreken voor het juiste comfort. Bij het kiezen van een slaapmat moet je rekening houden met de isolatie tegen koude vloeren, de dikte en het type slaapmat, dit is namelijk afhankelijk voor de comfort en het gewicht dat je mee wil tillen.