De Game of Thrones film locaties bezoeken tijdens je vakantie

Game of Thrones mag zich nu al één van de meest succesvolle series aller tijden noemen. Of dit nu komt door de geweldige sfeer die er in de serie hangt, de boeiende personages of de onverwachte plotwendingen laten we in het midden. Feit is dat Game of Thrones een serie is die je zeer eenvoudig bij de nek grijpt, maar daarna niet snel meer loslaat. Als een pitbull die zijn prooi na lang jagen eindelijk heeft gevangen. Heel wat fans van de reeks zijn zo weg van Game of Thrones dat ze graag ook eens enkele filmlocaties willen bezoeken. De omgevingen in de reeks doen een beetje denken aan deze van de eveneens razend populaire films 'The Lord of the Rings'. Gelukkig zijn de Game of Thrones locaties een stuk toegankelijker en hoef je er bijgevolg niet de hele wereld voor over te vliegen.

In een aantal van deze landen heeft Recreatiewoning.nl ook een aanbod van vakantiehuizen en tweede woningen. Je kunt de website da nook altijd bezoeken voor een stukje inspiratie. 

Noord-Ierland

Onze reis langs de filmlocaties van Game of Thrones begint in Noord-Ierland. Heel wat beelden van Westeros zijn namelijk gemaakt in Belfast. Ook andere delen van dit groene land werden als locatie gebruikt. Het groene karakter van Noord-Ierland wordt natuurlijk grotendeels veroorzaakt door het vaak grimmige weer. Deze setting past dan ook perfect bij de gebeurtenissen die zich doorheen de serie afspelen in onder meer Winterfell en The North. Een eerste locatie die je in Noord-Ierland kan bezoeken is deze rond het plaatsje Downpatrick, gelegen in County Down. Hier valt meteen het Castle Ward op die je kan herkennen in de scènes van Winterfell. In de omgeving van Audley's Castle werden bovendien de scènes van het legerkamp van Stark opgenomen in seizoen 1.

Nadat je de bovenstaande twee locaties hebt bezocht is het tijd geworden om verder noordwaarts te trekken. Hier zijn namelijk de opnamelocaties terug te vinden voor Castle Black. Merk hier ook de verlaten Magheramorne-steengroeve op waar zich de heftige Hardhome-strijd heeft afgespeeld. Het loont de moeite om hier nog even langer te vertoeven en de omgeving verder uit te kammen. Werkelijk achter elke hoek kan je hier een stukje Game of Thrones geschiedenis ontrafelen. De plaatselijke herberg doet je bijvoorbeeld meteen terugdenken aan de scène waarin Catelyn Tully Tyrion Lannister kidnapt om hem vervolgens mee te nemen naar haar compleet gestoorde zus in Eyrie.

Eén van de meest gefotografeerde plaatsen van Noord-Ierland is ongetwijfeld Ballymoney Dark Hedges. Fans van Game of Thrones zullen deze bijzondere locatie echter meteen herkennen als... Kingsroad! In de omgeving kan je ook de twee standbeelden van paarden opmerken. Deze zijn terug te vinden op het Sandy Brae Path in Newry and Mourne. In de serie geven ze de doorgang aan naar Vaes Dothrak.

Malta

Van het doorgaans altijd regenachtige Noord-Ierland gaan we naar zonnigere oorden. Het prachtige landschap van het eiland Malta deed namelijk dienst voor verschillende scènes uit de serie. Zo is een bezoek aan Mdina, de voormalige hoofdstad van het eiland een aanrader. De historische gebouwen doen je hier meteen aan de centrale stad van Westeros denken. Niet alleen de Mdina Bridge, maar ook de Pjazza Mesquita evenals Verdala Palace zijn slechts enkele locaties die regelmatig in belangrijke scènes in Westeros de kop opsteken. Let op, om teleurstelling te vermijden moeten we nog even een kleine kanttekening maken. In de serie is King's Landing namelijk gelegen aan de kust terwijl Mdina in het binnenland is terug te vinden. Dit zorgt er voor dat er hier uitsluitend binnenopnames zijn gemaakt.

Kroatië

Daar waar er in Mdina vooral binnenopnames zijn gemaakt deed de stad Dubrovnik dienst als locatie voor de buitenopnames voor King's Landing. Deze imposante, Kroatische stad beschikt met haar ligging aan het water evenals haar imposante stadsmuur dan ook over heel wat troeven. De Middellandse Zee werd hier als strijdtoneel gebruikt voor de Battle of Blackwater. Fort Lovrijenac zou dan weer ingelijfd zijn als het nieuwe Red Keep. Eveneens in deze regio werden de scènes opgenomen van Qarth op het continent Essos. In de buurt van Dubrovnik is ook het eiland 'Lokrum' terug te vinden. Ook op dit eiland zijn heel wat andere scènes van Qarth opgenomen. Eén van de meest memorabele scènes in het vijfde seizoen van Game of Thrones is ongetwijfeld de boetedoening van Cersei. Deze werd opgenomen in de hoofdstraat tussen de imposante Dubrovnik Cathedral en Sponza Palance. In Kroatië is als tourist van alles te doen het spreekt voor zich dat ook deze locatie dus zeker niet op je verlanglijstje mag ontbreken!

IJsland

Van alle landen waar er beelden scènes zijn geschoten voor Game of Thrones leent IJsland zich daar misschien nog wel het best voor. Het haast buitenaardse landschap van dit mysterieuze eiland vormt de meest geschikte locatie voor het gebied dat zich Beyond The Wall bevindt. Opvallend is ook dat er voor wat de omgevingen op IJsland betreft haast niets van nabewerking werd gedaan. Dit zorgt er voor dat de omgevingen uit de serie eigenlijk haast één op één te bezoeken zijn. Onder meer de bergen van Höfðabrekkuheiði, maar ook de indrukwekkende Mýrdalsjökull-gletsjer evenals de wereldbekende Vatnajökull-gletsjer werden gebruikt. Vergeet ook zeker niet om een bezoekje te brengen aan het nationale park Skaftafell. Ook deze werd namelijk regelmatig als filmlocatie gebruikt. Let wel, het merendeel van de scènes op IJsland werden tijdens de winter opgenomen. Dan kunnen de temperaturen je bezoekje(s) in combinatie met de nodige sneeuwval echter aardig in de war sturen.