Breng vissen naar een hoger level; tips voor nachtvissen!

Sta jij voor dag en dauw op in de hoop de grootste vissen aan de haak te slaan? Kan jij urenlang bij het water zitten en geeft vissen je een heerlijk rustgevend gevoel? We’ve got you, het is ook heerlijk! Hoewel… soms ben je misschien ietwat toe aan avontuur tijdens de hengeluurtjes, nietwaar? Wij weten daar wel raad mee; ga voor nachtvissen! Nachtvissen houdt in dat je de hengel in het water gooit tussen twee uur ná zonsondergang en één uur vóór zonsopkomst. Nachtvissen is toegestaan in alle wateren met het symbool voor nachtvissen, in de gezamenlijke lijst van Nederlandse VISwateren en de VISplanner! Let wel: per natuurgebied kunnen er afwijkende regels gelden voor het vissen in de nacht, zoek dit van tevoren goed uit!

Als dat nachtvissen jou inderdaad wel wat lijkt, en je het dan ook eindelijk gepland hebt, is het wel verstandig om goed voorbereid de nacht in te gaan. We geven je graag een aantal tips voor nachtvissen; alles om de perfecte vis aan de haak te slaan!

Weersomstandigheden!

Ja hè hè, horen we je denken, ‘’weersomstandigheden houden we ook wel in de gaten als we overdag gaan vissen’’… dat snappen we maar al te goed! Toch vraagt het vissen in de nacht om een iets andere uitvoering van het ‘checken van de weersomstandigheden’. Zo kan het bijvoorbeeld een stuk kouder aanvoelen dan dat de temperatuur daadwerkelijk aangeeft, en als je eenmaal gesetteld bent op jouw stukje nachtvis-plezier, dan is het heus niet fijn als je weer naar huis moet omdat je toch een te koude jas hebt aangetrokken. In de regel zeggen wij; beter te veel kleding, dan te weinig, want te veel kan je altijd weer uittrekken!

Let op de ruimte die je nodig hebt!

Hoewel het natuurlijk altijd al verstandig en fijn is om lekker wat ruimte te hebben tijdens het vissen, zal dit met nachtvissen ook net iets anders zijn. Waarom? Omdat je waarschijnlijk bepakt en bezakt met tent en al op stap gaat! Je dient dus een plekje uit te zoeken waar je tent volledig kan staan; het is dus handig als je van tevoren (als het nog licht is) al even uitzoekt waar je graag wil zitten tijdens jouw nachtelijke avontuur!

Maak gebruik van het licht

Het uitzoeken van de juiste plek is dus zeker van belang, maar we raden je ook zeker aan om (wanneer de zon nog schijnt) de tent alvast op te zetten en de hengels alvast visklaar te maken. Het zou zonde zijn als dit niet goed geregeld is en je dus niet optimaal kan vissen in het donker!

Tip: voor de beste producten voor een nachtelijk avontuurtje vissen, is het verstandig om de juiste materialen in huis te hebben. Wij raden aan om jouw producten altijd bij een hengelsportzaak te kopen; dan weet je tenminste zeker dat kwaliteit op 1 staat!