Backpack 101 - tips & Tricks

Backpackers kun je onderverdelen in twee groepen mensen; reizigers die altijd te veel spullen meenemen de zogeheten minimalisten met precies genoeg spullen bij zich. Waarschijnlijk weet je wel bij welke groep jij hoort. Dit stukje zelfkennis komt goed van pas bij het kopen van een backpack. Hoe groter de inhoud, hoe meer je mee kunt nemen, maar ook hoe zwaarder het gewicht op je rug. Met deze tips koop jij een goede backpack.

Welke maat?

Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden met de maat backpack. Ga je naar een warm land heb je minder ruimte nodig, want de kleding is kleiner en licht van gewicht, hiervoor is een backpack van 50 tot 65 liter een mooi formaat. Denk hierbij aan een gewicht van 10 tot ongeveer 15 kilo, hoe meer je meeneemt hoe zwaarder deze wordt. Ga je naar een koud gebied zou je al een grotere backpack moeten kopen, je moet denken aan de dikke winterjas en truien die mee gaan. Hiervoor is een backpack met inhoud van 65 tot 80 liter aan te raden. Let wel op, als je deze helemaal vol meeneemt kan dit al best zwaar zijn. Daarnaast zijn er rugtassen met een inhoud van 80 tot 100 liter, deze zijn geschikt voor de langere trekken waarbij je ook een slaapzak en kampeerspullen mee moet nemen.

De prijs

Mits je een goede backpack uitkiest kan dit aardig in de prijs op lopen. Je betaald voor het materiaal waar de backpack van gemaakt is, de grootte, eventuele extra’s zoals een regenhoes en uiteraard ook het merk. Een goede backpack begint vanaf ongeveer €150,- Daarnaast is het handig om ook een zogenoemde ‘daypack’ te hebben. Hier kun je je belangrijkste spullen in kwijt die je dagelijks gebruikt. Bijvoorbeeld je paspoort, papieren (zoals van je reisverzekering).

Accessoires

Een aantal dingen waar je heel blij van gaat worden op reis zijn onder andere een regenhoes (bedankt tropische regenbui), een cable lock (om je backpack vast te zetten) en een flightbag zodat je backpack zonder gebreken het vliegtuig uit komt.

Voor de frequentie backpacker is het heel verstandig om te investeren in een goede backpack, niets zo vervelend als natte kleding of een kapotte backpack onderweg. Investeer daarnaast daarnaast ook in een doorlopende reisverzekering, dat is weer één zorg minder en is die dure backpack tenminste verzekerd. Geniet van je reis!