Altijd een groen gazon met het beste kunstgras

Tegenwoordig zie je in veel tuinen mooi gras liggen dat, als je goed kijkt, niet te onderscheiden is van het echte gras. We hebben het hier over kunstgras, dat zeer gewild is en je vaak in tuinen ziet liggen. Maar waarom is het zo gewild?

Kwaliteit

Als men denkt aan kunstgras, wordt vaak nog gedacht dat dit het harde gras van vroeger is, toen het gras net op de markt kwam. Door de jaren heen is echter de kwaliteit van kunstgras zo verbeterd, dat het niet van echt gras is te onderscheiden. De materialen die ervoor worden gebruikt zijn kunststof uitvoeringen die flexibel zijn en beschikken over sterke garens. Hierdoor is het gras niet alleen stevig, maar ook zacht. Het gras is zo aangepast dat het net echt lijkt en heeft mooie groene tinten. Ook is het verkrijgbaar in diverse grasssprietlengtes, waardoor je of erg zacht gras kunt krijgen of wat harder, net waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Voordelen

Wanneer je het zat bent om het gras om de zoveel tijd te maaien, steeds maar weer onkruid tussen de grassprieten te moeten verwijderen of kale plekken die door wind en weer ontstaan in het grasveld, kan kunstgras een goede optie zijn.

Tegenwoordig heb je topkunstgras. Dit houdt in dat het gras over uitstekende kwaliteit beschikt. Bij het leggen van het gras heb je meteen mooi resultaat. Je hoeft immers niet te wachten met de groei van normaliter het echte gras. Daarnaast is het gras niet weersafhankelijk. Dit betekent dat het gras zo goed wordt gemaakt, dat het niet kan verbranden bij heet weer. Ook dorre plekken kunnen niet ontstaan door hevige weersomstandigheden en het water kan door het gras in de grond worden opgenomen. Ook betreft het weinig verzorging. Je hoef immers het gras geen water meer te geven om dorheid tegen te gaan, je hoeft niet te maaien om het gras weer korter te maken, wat scheelt in tijd en kosten, want een grasmaaier is niet meer nodig. Daarnaast hoef jij je geen zorgen te maken dat het gras een andere kleur gaat krijgen door de weersomstandigheden. Doordat het Top kunstgras zo goed wordt gemaakt, is het niet gevoelig voor de invloeden van buitenaf en blijft het zijn kleur mooi behouden.


Kortom, denk je erover na om Top kunstgras aan te schaffen, dan ben je verzekerd van een goede kwaliteit en is het zeer onderhoudsvriendelijk. En in deze tijd is dat zeker erg fijn!