5 Tips voor het verzekeren van een wereldreis rond de wereld

Het is de ultieme droom voor reizigers van alle leeftijden: de wereld rondreizen, stoppen waar je hart zich thuis voelt en nieuwe plaatsen ontdekken. Een reis rond de wereld is geweldig voor reizigers die de tijd, het geld en de wens hebben om te reizen. Het is ook voor die reizigers die gewoonweg niet kunnen beslissen. Er zijn veel websites die je zullen vertellen hoe je een reis rond de wereld kunt plannen, andere die je zullen vertellen hoe je veel geld kunt besparen door de wereld rond te reizen, en andere die je zullen vertellen wat ze geleerd hebben van het reizen over de wereld. Natuurlijk zijn we geïnteresseerd in het helpen verzekeren van die reis. In wezen zijn er twee soorten reisverzekeringen: een pakketplan met annulering en een medisch plan zonder reisverzekering. Typisch, een rond de wereld reiziger maakt zich geen zorgen over annulering en een reis medische plan zal vaak reisonderbreking dekking hebben als je naar huis terug te keren om een noodsituatie te behandelen. Het duurste deel van een typisch reisverzekeringsplan dekt het annuleringsgedeelte, dus als dat uit de weg is, kun je een heel voordelig een dekking voor je reis krijgen.

1. Begin met hoe lang je wegblijft

Bepaal hoe lang je reis zal duren. We hebben gehoord dat je in slechts tien dagen de wereld rond kunt reizen, maar we wedden dat dit niet het soort reis is dat je overweegt. De maximale duur van een RTW-vliegticket is een jaar - twaalf maanden - maar je kunt je reis natuurlijk in slechts enkele maanden of zelfs langer dan een jaar maken. De reisverzekering tot dekking van de ziektekostenverzekering is er in drie basisduren: • Enkele reis - dekking voor één enkele reis, dat is geen bezoek aan huis, en voor maximaal zes maanden. • Multi-trip - dekking voor meerdere reizen die in stappen wordt aangeschaft • Langdurige medische - continue medische dekking voor de lange termijn reiziger Sommige van deze plannen kunnen worden vernieuwd wanneer ze eindigen en andere niet, dus is het belangrijk om te bepalen hoe lang je wegblijft, zodat je kunt kiezen. Als je lang weg bent - minstens een jaar - kijk dan naar een jaarlijkse reisverzekering voor de meest uitgebreide dekking in een voordelig pakket. Vergelijk en lees reviews over de reisverzekeringen.

2. Bepaal of je toegang heeft tot medische zorg

Reizigers die rond de wereld reizen zijn minder bezorgd over het moeten annuleren van hun reizen dan reizigers met minder flexibiliteit in hun schema, maar medische risico's zijn overal. De landen specifieke webpagina's kunnen je vertellen over de beschikbaarheid en kwaliteit van de zorg die je kunt verwachten waar je reist. Je weet of er weinig medische voorzieningen zijn en of er westerse medicijnen beschikbaar zijn en wat je kunt verwachten als het tijd is om te betalen. In sommige landen wordt medische zorg - zelfs medische zorg die aan buitenlandse bezoekers wordt gegeven - vooraf betaald voordat het wordt toegediend (behalve in noodgevallen). Zelfs in landen waar ieders medische zorg wordt betaald door de belastingbetalende basis, wordt van de patiënt verwacht dat hij of zij ten minste een deel van de kosten draagt en dit is waar het handig is om een verzekeringsmaatschappij te hebben die de betaling rechtstreeks aan de medische faciliteit regelt.

3. Bepaal je regionaal risico

Afhankelijk van waar je naartoe gaat - d.w.z. een afgelegen jungledorp versus een meer stedelijke route - heb je meer of minder medische en evacuatiedekking nodig. Hoe dan ook, als je ver van medische zorginstellingen wilt zijn, wil je een beetje meer evacuatiedekking hebben. Zie hoeveel medische en evacuatiekosten je nodig hebt om te bepalen hoeveel je nodig hebt.

4. Wees je ervan bewust dat reizen naar sommige landen niet gedekt is

Sommige reisverzekeringsplannen breiden de dekking niet uit tot bepaalde landen. In sommige gevallen zijn deze landen de landen die worden geïdentificeerd in een huidige reiswaarschuwing. In het bijzonder dekken veel reisverzekeringsplannen geen verliezen die het gevolg zijn van of veroorzaakt worden door: • een daad van verklaarde of niet-aangegeven oorlog • een incident dat beschouwd wordt als een terroristische daad... • burgerlijke onlusten, politieke onrust en rellen... Bekijk de informatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken om te bepalen of je reisverzekeraar je bestemming veilig vindt. Selecteer het land op deze website en je ziet de specifieke informatie over dat land. Bij twijfel, bel de reisverzekeraar om er zeker van te zijn dat je gedekt bent voor waar je naartoe gaat.

5. Rekening houden met avontuurlijke mogelijkheden

Als je van de avontuurlijke kant van het reizen houdt - paragliden op Bali, een beetje heli-skiën in Zwitserland, een beetje SCUBA-duiken in bijvoorbeeld Maleisië - dan moet je kijken of die activiteiten kunt doen. Activiteiten die als riskanter worden beschouwd, worden vaak niet gedekt door reisverzekeringen. Dat betekent dat als je je enkel breekt bij een slechte landing met paragliding, je medische zorg niet gedekt is. Als je van bergbeklimmen houdt, dekken sommige plannen je niet boven de 15.000 voet in hoogte.