5 dingen om niet te vergeten als je op wereldreis gaat

1. De juiste documenten

Het is natuurlijk heel erg belangrijk om te zorgen dat je de juiste documenten bij je hebt als je op wereldreis gaat. Sowieso natuurlijk een paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is, anders kom je veel landen niet eens binnen. Ook wordt er regelmatig gevraagd naar een visum, of een ander digitaal in te vullen document waarbij je e.e.a. verklaart en ondertekent.

Mocht je een voertuig willen huren is een internationaal rijbewijs ook een must, deze kan je gemakkelijk regelen bij de ANWB. En vergeet niet dat veel landen ook bewijs willen zien van je zorgverzekering, mocht er op reis iets gebeuren.

2. Goede koffers

Bij een wereldreis is het goed om je te realiseren dat je naar verschillende landen gaat met verschillende infrastructuur. In veel Aziatische landen denk je snel aan een backpack bijvoorbeeld, maar juist ook daar is een koffer van Delsey ideaal. Dan is je bagage namelijk altijd goed beschermd als je bijvoorbeeld op een boot gaat en er wordt mee gegooid om hem aan boord te krijgen. Of als je onderweg bent naar je accommodatie in het regenwoud, dan blijft je bagage mooi droog tijdens een fikse regenbui.

3. Organiseer je bagage goed

Als je voor langere tijd op reis gaat is het heel belangrijk dat je je bagage goed organiseert. De koffers van American Tourister kunnen daar goed bij helpen. Bij een backpack zit vaak toch alles op elkaar gestouwd, bij een koffer heb je sowieso een rits in het midden die zorgt dat je alles in 2 compartimenten kan stoppen en dus goed kan scheiden. Ook kan je daardoor een vaste volgorde aanhouden, dat je bijvoorbeeld je warmere kleren voor koudere landen aan de ene kant doet en de zomerspullen en snorkels aan de andere kant. En neem vooral niet te veel mee. Vaak kunnen koffers op 2 standen, zorg dat je bij vertrek hem op de kleinste stand zet, dan heb je mooi ruimte voor souvenirs die je uit alle landen mee wilt nemen.

4. Maak een globaal plan

Natuurlijk is het heerlijk om op de bonnefooi te gaan, dan voel je echt de vrijheid. Nadeel is wel dat je op reis dan veel aan het regelen bent. Als je voor vertrek een globaal plan hebt van bijvoorbeeld de landen en de regio's die je wilt bezoeken, heb je een rode lijn. Als je dan ook nog een beetje in de accommodaties duikt die daar zijn, weet je ook meteen met welke kosten je rekening zal moeten houden om naar die landen te kunnen gaan. Dat scheelt op reis veel tijd, en die tijd kan je natuurlijk ook het beste gebruiken om te genieten van waar je bent, in plaats van achter je telefoon te zitten om te bepalen waar je heen wilt/kan gaan.

5. Zorg voor voldoende budget

Kosten zijn misschien wel het belangrijkste op wereldreis, zorg dat je deze duidelijk inzichtelijk hebt vooraf en dat je tijdens je reis goed in de gaten blijft houden. Het zou zonde zijn als je denkt dat je nog naar Australië kan vanuit Azië en je geld blijkt op te zijn. Reken vooraf echt globaal goed door wat je vluchten, het eten en de accommodaties kosten. Tijdens je reis kan je dan je budget per dag goed bijhouden en proberen volgens je inschatting te leven, dan houd je het lang vol en kun je lang genieten van al het moois wat de wereld te bieden heeft.