4 tips voor een succesvolle Workation!

Je kent het vast wel, je wilt graag op vakantie maar dit gaat lastig vanwege werk. Dit is vooral het geval als je een eigenbedrijf hebt. Maar daar is een oplossing voor. Er bestaat ook een workation. Dit is eigenlijk het gene wat de naam al zegt. Een vakantie gecombineerd met werk. Maar hier komt een hoop bij kijken en je moet goed voorbereid zijn op een workation. Hier lees je meer over de vier tips voor een succesvolle Workation!

Eerste tip: Zorg voor een goede planning

Wat heel erg belangrijk is bij een workation is een goede planning. Als je namelijk geen planning hebt maar je doet maar iets dan kan het helemaal mis lopen. Ook kun je meer ontspannen als je overzicht hebt en dat is natuurlijk erg belangrijk op een vakantie om goed te kunnen ontspannen.

Zo kun je bijvoorbeeld inplannen dat je in de ochtend even een paar uurtjes gaat werken, in de middag ga je lekker ontspannen en vakantie vieren en in de avond ga je op een terrasje nog even lekker met je laptop aan het werk. Door deze planning te maken weet je zeker dat het helemaal in orde komt.

Tweede tip: Zorg voor een goede verbinding

Wat ook erg belangrijk is bij een workation is dat je een goede internet verbinding hebt. Als je op een camping je vakantie gaat doorbrengen is er vaak geen internet verbinding of alleen een zwak wifi signaal.

Daarom is het belangrijk dat je bijvoorbeeld een vakantiehuis gaat zitten waar er een goede internet verbinding hebt. Vaak kun je online al zien of een vakantiehuis beschikt over een internet verbinding. Let hier dan ook zeker op als je je vakantie gaat boeken.

Derde tip: Zorg voor het juiste materiaal

Wat ook erg belangrijk is dat je zorgt voor het goed materiaal. Als je thuis of op kantoor altijd op een computer werkt en je neemt een oude trage laptop mee op vakantie dan is dat niet handig. Je kunt dan beter kiezen voor een hele nieuwe laptop.

Ook is het handig op spullen zoals kantoorartikelen mee te nemen. Zeker als je een administratieve baan hebt en werkt met dossiers. Dan zal je regelmatig spullen nodig hebben zoals een nietmachine, een peperclip en een notitieblok.


Als je een business hebt waarbij je online goed vindbaar moet zijn dan heb je daar tijdens je workation wellicht geen tijd voor. Een van de tips is om dan de SEO tijdelijk niet zelf te doen. Zo kun je net als de SEO ook linkbuilding uitbesteden. Je kunt je op die manier de volle 100% richten op jouw corebusiness en voldoende tijd overhouden voor het vakantie gedeelte van je workation.

Vierde tip: Let er goed op met wie je op vakantie gaat

Ook is het belangrijk om te bepalen met wie je op vakantie gaat. Als je bijvoorbeeld alleen met je partner op vakantie gaat is dat prima te doen. Maar als je met vier kinderen op vakantie gaat is dit niet erg handig. Kinderen zijn vaak erg druk en hebben een hoop aandacht nodig. Hierdoor kun jij je nog moeilijk concentreren op je werk.

Wat wel zal kunnen is dat je je planning zo gaat inplannen dat je bijvoorbeeld op sommige momenten van de dag alleen in het vakantiehuisje bent. Bijvoorbeeld als de kinderen even naar het zwembad gaan heb jij even een rustig plekje om te werken. Je kunt ook als je in een hotel zal zitten even in de lobby zitten om rustig te werken. Zo zijn er op dat gebied altijd wel goede oplossingen.

Hopelijk weet je nu hoe je je perfecte succesvolle workation kunt gaan houden. Lees dit nogmaals goed door zodat je zeker weet dat je niks vergeet en een fijne workation gaat hebben. Hier is nog een extra tip zorg dat op de locatie waar je naar toe gaat een aangename temperatuur is, in de zomer kan het vaak in een vakantiehuisje heel warm woorden waardoor je je moeilijk kan concentreren op je werk, zorg er daarom voor dat je een huisje neemt met een goede airconditioning