3 essentiële dingen om te overwegen voordat je naar Costa Rica verhuist

Verhuizen naar een nieuw land kan erg spannend zijn. Er zijn veel dingen om voor te zorgen en vaak heb je niet genoeg tijd. Door een lijst te maken van alle taken houd je alles op order en zorg je ervoor dat je niets mist. Dus pak je pen en papier, want we zullen je hier 3 essentiële dingen geven die je moet overwegen voordat je naar Costa Rica verhuist.

Kies de juiste stad

Costa Rica heeft een overvloed aan natuurlijke schoonheid en een verscheidenheid aan steden om te verkennen. Je levensstijl is het eerste waar je aan moet denken als je beslist waar je gaat wonen. Ben je een stadsmens of ben je een liefhebber van het buitenleven? Wil je een actief leven leiden of ben je klaar om het rustiger aan te doen?

Als stadsmens is de mooie hoofdstad San José de beste keuze voor jou. Je vindt hier volop vertier en je kunt je gemakkelijk verplaatsen met de bus of taxi omdat er geen snelwegen in de stad zijn. Als je de voorkeur geeft aan de buitenwijken, zijn Escazú of Santa Ana beide snelgroeiende steden buiten San José die ook genoeg te doen en te zien zijn.

Als u even weg wilt van het grote stadsleven, kunt je in verschillende kleine steden aan de kust een voorproefje krijgen van hoe het is om in dit prachtige land te wonen. Een optie is Tamarindo. Deze stad ligt aan de noordkust van de Stille Oceaan en heeft prachtige stranden waar je heerlijk kunt surfen. Als je echter op zoek bent naar een rustigere omgeving, probeer dan Costa Ballena. Deze stad is meer afgelegen en staat bekend als de plaats waar bultruggen van december tot april paren. Als je wilt ervaren hoe het is om aan de Caribische kust van Costa Rica te wonen, ga dan naar Puerto Limon. Het grootste deel van deze regio is beschermd land, dus er zijn veel opties voor degenen die er even helemaal tussenuit willen.

Het juiste huis vinden

Nu je de stad voor je hebt gekozen, moet je beslissen in welk type woning je wilt wonen. Huur je of koop je? Een huis, een appartement of gewoon een stuk grond om helemaal opnieuw te beginnen?

Het is moeilijk om zo'n beslissing te nemen. Het eerste dat je moet doen, is je droomhuis voorstellen. Als je droom is om op een afgelegen boerderij te wonen, zul je die niet vinden in een appartement in San José.

Uw reisdocumenten sorteren

Het laatste maar cruciale element is het up-to-date houden van je paspoort voor je reis naar Costa Rica. Dit is misschien wel het meest omslachtige en minder leuke aspect van verhuizen naar een nieuw land. Het vernieuwen van een paspoort betekent meestal dat je naar het immigratiekantoor moet en uren, waarschijnlijk meerdere keren, in de rij moet staan ​​voordat je eindelijk je document krijgt.

Gelukkig is dat verleden tijd. Tegenwoordig helpen veel online services je om je paspoort vanuit je luie stoel te verwerken. Als het klaar is, ontvang je het op je deurmat. Onze partner, iVisa.com biedt die service om je leven gemakkelijker te maken.

Hoe werkt het?

Je vult een aanvraagformulier in en ontvangt een ‘paspoortvernieuwingskit’ via de post. In de kit vind je gedetailleerde instructies om je paspoort thuis te vernieuwen en de tools die je nodig hebt om je paspoort naar de overheid te sturen. Het gebruik van iVisa.com is volkomen veilig, omdat ze je documenten nooit zullen behandelen. Ze geven je alleen de tools en noodzakelijke ondersteuning om je paspoortvernieuwingsproces vanuit je luie stoel te voltooien.

En dat is het! Met zoveel dingen om rekening mee te houden bij het verhuizen naar het buitenland, kunnen reizigers zich soms overweldigd en verward voelen. Maar nu weet je hoe je gemakkelijk en snel kunt zorgen voor de 3 essentiële dingen die je moet overwegen voordat je naar Costa Rica verhuist.